back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsNS sluit geldautomaat op station Dordrecht na plofkraken elders

NS sluit geldautomaat op station Dordrecht na plofkraken elders

REGIO – Uit angst voor plofkraken sluit de NS tijdelijk een groot aantal geldautomaten op stations, zo ook in Dordrecht. Aanleiding zijn recente plofkraken op de treinstations Amsterdam Zuid en Delft.

Die hadden volgens de NS zoveel schade tot gevolg dat ze samen met GWK Travelex, de eigenaar van de automaten, hebben besloten 24 automaten voorlopig te sluiten.

Kap om automaat
In Dordrecht, aan de voorzijde van het station, is een kap om de automaat geplaatst. Het is niet duidelijk of en wanneer de geldautomaat weer in gebruik wordt genomen. “De betreffende automaten zijn inmiddels gesloten en leeggehaald.

Op een later moment besluiten NS en GWK Travelex of er automaten heropend kunnen worden, eventueel met aanvullende veiligheidsmaatregelen”, aldus de NS op de website van het spoorbedrijf. “Denk aan rolluiken voor de automaat die ‘s nachts dichtgaan of extra cameratoezicht.”

Ook bij Smullers luiken dicht
Niet alleen bij de geldautomaat, maar ook bij snackbar Smullers aan de andere kant van de incheckpoortjes zijn de luiken dicht. Volgens het bedrijf komt dit door een technisch probleem met het riool. Het is niet duidelijk wanneer Smullers de deuren weer opent.

Dit bericht is geschreven door Corrado Francke voor RTV Dordrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie