6.6 C
Sliedrecht
maandag, april 22, 2024
HomeAgendaNieuwe expositie over het leven en werk van J.W.Ooms

Nieuwe expositie over het leven en werk van J.W.Ooms

BLESKENSGRAAF – Vanaf begin april 2024 is de nieuwe expositie over het leven en het werk van J.W.Ooms in de Oomskamer in museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf te zien. Jo Ooms is vooral bekend als schrijver van streekromans.

Daarnaast was hij schrijver van verhalen en artikelen, kunstschilder, illustrator, redacteur, zondagsschoolleider, verzetsstrijder, politicus, directeur van de Christelijke Blindenbibliotheek in Ermelo, bestuurder, medeoprichter van de Gereformeerde Bondskerk in Soest, dammer op een hoog provinciaal niveau, ambtenaar van de burgerlijke stand, vermogensbeheerder en kampioen geitenfokker.

Jo Ooms werd op 19 januari 1914 in Groot-Ammers geboren en hij overleed al op 60-jarige leeftijd op 16 maart 1974 in Giessenburg. Hij was een zeer veelzijdig mens. Al deze facetten komen terug in de expositie. Er zijn ook veel persoonlijke voorwerpen van hem te bekijken die nog nooit eerder zijn geëxposeerd.

De expositie is tot en met december 2024 te zien op dinsdag en zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur in museum Het Voorhuis aan het Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Leden betalen 2 euro, niet-leden betalen 4 euro. Groepen kunnen een afspraak maken via: reservering@binnenwaard.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
6.6 ° C
7.9 °
5.5 °
56 %
2.7kmh
2 %
ma
5 °
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
13 °
Advertentie
Advertentie