back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVNieuwe burgemeester Papendrecht is Margreet van Driel

Nieuwe burgemeester Papendrecht is Margreet van Driel

PAPENDRECHT – In een openbare vergadering heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad Leon van den Dool de naam bekend gemaakt van de toekomstige burgemeester van Papendrecht. Het is Margreet van Driel. Zij is 61 jaar en tot vorig jaar was zij wethouder in Zoetermeer.

Leon van den Dool benadrukte in zijn toespraak dat het proces om tot een kandidaat te komen in zeer goede sfeer was verlopen. Er zijn twee gespreksronden met kandidaten geweest. Men lette daarbij op de profielschets die was opgesteld en keek niet naar politieke verschillen van inzicht.

De kandidaat-burgemeester was zelf aanwezig in de zaal en zij sprak de gemeenteraad toe. Ze was bijzonder blij met haar voordracht en vertelde al meerdere malen in Papendrecht te zijn geweest, onder meer bij het Wereldfestival in het Vijverpark.

Ook in een interview dat live werd uitgezonden in het programma Praatpaal Papendrecht op RTV Papendrecht toonde zij zich enthousiast over onze gemeente. Het was haar opgevallen dat Papendrecht beschikt over veel mooie voorzieningen en dat Papendrechters zeer hartelijk zijn.

De voordracht wordt nu voorgelegd aan de Kroon, dat wil zeggen de Minister van Binnenlandse Zaken, die normaal gesproken akkoord gaat met de keuze van de raad. Daarna zal de Koning zijn handtekening zetten onde de benoeming.

Mevrouw Van Driel wordt op 8 februari 2023 geïnstalleerd als burgemeester van Papendrecht.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden / RTV Papendrecht

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie