back to top
19.2 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeNieuwsNieuwe boa's voor Sliedrecht op de fiets door de wijken

Nieuwe boa’s voor Sliedrecht op de fiets door de wijken

SLIEDRECHT – Sinds 1 februari zijn er nieuwe boa’s in dienst bij de gemeente Sliedrecht. Een boa is een buitengewoon opsporingsambtenaar, een ambtenaar met een specifieke opsporingsbevoegdheid.

Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa’s mogen verdachten aanhouden, iemands identiteit controleren, processen-verbaal opmaken en boetes uitschrijven.

Onze boa’s houden toezicht en handhaven in de openbare ruimte. Dit betekent dat ze bezig zijn met de aanpak van overlast, verloedering of veiligheid. Het gaat daarbij om overtredingen die de leefbaarheid aantasten en niet de openbare orde.

Vaak zijn meldingen of klachten via Fixi de basis hiervoor, maar ook gesprekken op straat. De nieuwe boa’s zijn fulltime aanwezig in alle wijken van Sliedrecht en vrijwel altijd op de fiets te vinden.

Burgemeester Jan de Vries: Ik ben heel blij met deze nieuwe vaste gezichten voor Sliedrecht. Naast hun taak om toezicht te houden en te handhaven op leefbaarheidsvraagstukken en veiligheid in Sliedrecht, zijn zij ook de ogen en oren voor de gemeente. Ze zien en horen veel wat er gebeurt in de gemeente en weten wat er speelt.

Belangrijk is dus dat onze inwoners melding maken van wat zij aan overlast ervaren, zodat we vroegtijdig kunnen ingrijpen. En we vragen de inwoners ook wel eens om te participeren in de oplossing. De boa’s rijden door de hele gemeente, dus maak kennis met hen en spreek ze aan op straat!

Samenwerking met Dordrecht en vaste gezichten
Voorheen huurde Sliedrecht boa’s in vanuit Papendrecht. Gemeente Papendrecht wilde deze boa’s zelf gaan inzetten en daarom heeft Sliedrecht verschillende opties onderzocht voor nieuwe boa’s. Er is gekozen om een samenwerking met de gemeente Dordrecht aan te gaan.

Met de inzet van boa’s vanuit de gemeente Dordrecht, borgen we de leefbaarheid en veiligheid van de openbare ruimte in Sliedrecht. Inhuur vanuit Dordrecht als robuuste organisatie zorgt voor verhoging van onze kwaliteit en zichtbaarheid. Lokale bekendheid wordt gewaarborgd. Er wordt vanuit de gemeente Dordrecht een vast team aan boa’s ingezet voor Sliedrecht. Dit borgt de lokale bekendheid op straat en in het netwerk.

Onlangs hebben burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht en wethouder Marc Merx van Dordrecht een dienstverleningsovereenkomst over de samenwerking tussen beide gemeenten getekend waardoor Sliedrecht kan terugvallen op de sterke basis die Dordrecht op het gebied van handhaving heeft.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
19.2 ° C
20.6 °
17.8 °
81 %
0.9kmh
9 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
19 °
Advertentie
Advertentie