back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsNieuw centraal informatiepunt PFAS

Nieuw centraal informatiepunt PFAS

REGIO – Het onderwerp PFAS leeft, zeker in de regio Zuid-Holland Zuid. Inwoners maken zich zorgen over PFAS-vervuiling in bijvoorbeeld de bodem, moestuinen, zwemwater, eieren en de gevolgen daarvan. De informatie hierover staat verspreid op websites van verschillende overheidsorganisaties.

Daarom hebben samenwerkende professionele partners één plek gecreëerd waar belangrijke informatie en nieuws over PFAS samenkomt en dat is de nieuwe website https://www.pfasinfo.nl.

Samenwerkingspartners
Omdat PFAS in alle milieu-onderdelen (water, bodem, lucht) voorkomt, zijn hier verschillende professionele (overheids)instanties bij betrokken. Deze milieu-onderdelen zijn niet los te zien van elkaar en daarom werken deze organisaties nauw samen. Om die reden vormen zij ook samen het Centraal informatiepunt PFAS.

Het centraal informatiepunt PFAS is een samenwerking tussen de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht en de professionele partners GGD Zuid-Holland Zuid, RIVM, ministerie IenW, provincie Zuid-Holland, omgevingsdiensten Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en DCMR Milieudienst Rijnmond, waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland, drinkwaterbedrijven Oasen en Evides, Rijkswaterstaat.

Proeffase: werk in uitvoering
Het centrale informatiepunt PFAS is nog in ontwikkeling. De website is nog in de proeffase. Inwoners kunnen alvast feedback geven, aangeven of ze informatie missen en aangeven als iets niet goed werkt. Met deze input verbeteren we achter de schermen de website steeds verder. Daarnaast werken we ook aan een app.

Officiële lancering op 22 mei tijdens infomarkt PFAS
Op woensdag 22 mei 2024 wordt voor inwoners een informatieve inloopbijeenkomst over PFAS georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunnen inwoners vragen stellen aan diverse deskundigen. Ook vindt dan de officiële lancering plaats van het centrale informatiepunt.

De inloopbijeenkomst is van 16:30 – 20:30 uur op het Stadskantoor Dordrecht, Spuiboulevard 300.

Dit bericht is geschreven door de redactie van Klokradio.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie