back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsNationale Beweegweek voor Ouderen

Nationale Beweegweek voor Ouderen

H’VELD-G’DAM – Dit is een week waarin extra aandacht gaat naar beweegactiviteiten voor ouderen. Ook in Hardinxveld vinden wekelijks diverse beweegactiviteiten voor ouderen plaats, waaronder ouderengym. De buurtsportcoach van Servanda Sociaal Werk bezocht een les die wordt verzorgd door Marja van Straten (foto: beweeg je fit).

Marja geeft ruim 20 jaar gym aan ouderen. Over bewegen voor ouderen zegt Marja: ‘Het is belangrijk dat je blijft bewegen, ook als je wat ouder bent. Bewegen zorgt voor een goede conditie van hart- en bloedvaten, longen en spieren en het heeft ook een sociaal aspect. Je ontmoet elkaar en leert nieuwe mensen kennen.

Bewegen geeft je ook zelfvertrouwen; je leert iets nieuws, of ontdekt dat je iets weer kan doen, omdat je wekelijks oefent. Als laatste en niet als minste; bewegen maakt je gelukkig!’.

Over de lessen zelf zegt Marja: ‘Iedere les ziet er anders uit, de ene keer staan spierversterkende oefeningen centraal, de andere keer gaat het om balansoefening of juist meer een spelelement met een bal, ook geef ik regelmatig tips mee naar huis om te oefenen’, zegt Marja lachend, ‘zo denk ik dat een aantal deelnemers inmiddels op 1 been hun tanden poetst’.

Wilt u meer weten over de beweeglessen van Marja of bent u benieuwd welke beweegactiviteiten voor ouderen in Hardinxveld worden georganiseerd, neem dan contact op met de buurtsportcoach van Servanda.

Zij heeft een compleet overzicht van alle activiteiten en kan eventueel samen met u kijken naar wat het best past. Mail naar: angela.wagenmakers@servanda.nl of bel 06 – 21 53 01 49.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie