6.6 C
Sliedrecht
maandag, april 22, 2024
HomeNieuwsNachtafsluiting Papendrechtsebrug N3

Nachtafsluiting Papendrechtsebrug N3

REGIO – Rijkswaterstaat voert vanaf woensdagavond 3 april 22:00 uur tot donderdagochtend 05:00 uur een zogenaamde ballastproef uit op de Merwedebrug bij Papendrecht, ook wel Papendrechtsebrug genoemd.

De brug is hierdoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Omleiding wegverkeer en openbaar vervoer
De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk.

Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

(Brom)fietsers en voetgangers
Tijdens de nachtafsluiting van 3 op 4 april is het fietspad gewoon open voor (brom)fietsers en voetgangers.

Vaarwegverkeer
Tijdens de stremming wordt de brug niet bediend voor de scheepvaart.

Hulpdiensten over de Papendrechtse brug
Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

Omleiding gevaarlijke stoffenvervoer
We leiden het vervoer van gevaarlijke stoffen om via de A15 Gorinchem. Ook dit wordt aangegeven op de omleidingsborden.

Advies aan weggebruikers
– Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
– Houd rekening met extra reistijd. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan.
– Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route.
– Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Ballastproef
De Papendrechtsebrug is aangelegd in de jaren zestig. Vanwege de leeftijd van de brug voeren we een constructieve analyse uit van het vaste gedeelte van de brug. Met deze analyse berekenen we of de brug nog veilig is en voldoet aan de huidige normen en richtlijnen in combinatie met de huidige belasting van de brug. In de afgelopen dagen zijn sensoren aangebracht op de brug om de impact van het verkeer op de brug te meten.

Tijdens de ballastproef worden met twee verschillende vrachtwagens ritten uitgevoerd om deze meetsensoren te kunnen controleren en kalibreren. De meetdata uit deze sensoren worden uiteindelijk gebruikt voor de constructieve analyse van de brug.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
6.6 ° C
7.9 °
5.5 °
56 %
2.7kmh
2 %
ma
5 °
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
13 °
Advertentie
Advertentie