back to top
13 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeNieuwsMuseum zoekt assistentie

Museum zoekt assistentie

H’VELD-G’DAM – Museum De Koperen Knop bereidt zich voor op de toekomst. Uitgangspunt daarbij is een streven naar groei in kwaliteit. Het museum wil nog meer dan voorheen luisteren naar het bezoekerspubliek. In 2024 zijn er vier grote exposities gepland en vanaf de zomer worden er tussendoor telkens pop-up tentoonstellingen van uiteenlopende aard gehouden.

DE EXPOSITIES

Het gevarieerde expositieprogramma staat op de website van het museum. Dat begint met een expositie van persglas, vervolgens komen er verschillende vormen van papierkunst in beeld. De zomerexpositie gaat over vogels in trek en het jaar wordt afgesloten met een grootse collectie kerststalletjes.

De pop-up exposities moeten nog invulling krijgen. Die kunnen van allerhande aard zijn: kunst, mode, vormgeving, historie, collecties, objecten en nog veel meer. Iedereen kan hiervoor ideeën insturen. Uit die ideeën wordt telkens een keuze gemaakt, waarbij ook het publiek wordt betrokken.

WIJZIGING VASTE OPSTELLING

De afgelopen maanden is op verschillende manieren geëxperimenteerd met korte andere invulling van het permanente gedeelte in het voorhuis. Die proef is geslaagd, zodat hiermee wordt doorgegaan. Met regelmaat worden dan uit het uitgebreide museumdepot materialen gehaald die een tijdelijke opstelling krijgen en voor het publiek extra worden toegelicht. De beschrijving van deze objecten is door een intern team van het museum geactualiseerd en uitgebreid.

NIEUWE DIRECTIE

Op 1 februari 2024 treedt een nieuwe museumdirecteur in functie. Dit is de heer Koos van Veen, uit Leerdam. Koos kent het museum en hij kent ook de streek. Hij gaat in zijn nieuwe functie leiding geven aan de groep van zo’n 100 vrijwilligers. Samen vormen zij de kracht van De Koperen Knop: een grote organisatie met weinig hiërarchie maar wel een geweldige samenwerking.

MUSEUM ZOEKT MENSEN

Om alle voornemens te kunnen realiseren is veel menskracht nodig. Dames en heren die met inbreng van hun eigen visie en kennis deel willen gaan uitmaken van de boeiende groep enthousiaste vrijwilligers. Met elkaar laat deze groep iets zien op het gebied van kunst, cultuurhistorie en geschiedenis. Als u bent geïnteresseerd hieraan mee te doen, neem dan contact op met de huidige interim-directeur Dick de Jong: 06 – 22 84 58 89.

HET MUSEUM

De Koperen Knop is een voormalige deftige boerderij, kort na de 80-jarige oorlog gebouwd. Het als rijksmonument geregistreerd erfgoed is sinds 1989 een op de Alblasserwaard gericht museum, met veel mogelijkheden en voorzieningen. Meer weten? Kijk op www.koperenknop.nl, bel met 0184 – 61 13 66 of stuur een email naar koperenknop@koperenknop.nl

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13 ° C
13.4 °
12.8 °
77 %
2.2kmh
76 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
19 °
Advertentie
Advertentie