16 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVModerne digitale informatieborden bij de bushaltes

Moderne digitale informatieborden bij de bushaltes

REGIO – Openbaarvervoer bushaltes met moderne digitale borden voor de reiziger. Op dit moment staan er in de concessie Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee, Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem en in Zuid-Holland Noord ongeveer 1.300 digitale informatieborden.

Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken. Reizigers vinden de dienstregeling dan in het bushokje of aan de haltepaal bij de bushalte. De dienstregeling staat ook 9292.nl of op de reis planner van de vervoerder.

De nieuwe digitale informatieborden zijn moderner en duurzamer dan de oude. Zo worden niet alleen bestaande masten en fundaties hergebruikt, maar kijkt leverancier Q-lite bij het ontwerp van de nieuwe schermen ook naar een maximale inzet van duurzame materialen, zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit en robuustheid van het digitale informatiebord.

De nieuwe digitale informatieborden werken met de modernste technieken. Daardoor zijn ze beter leesbaar. Ook beschikken ze over een audioknop voor blinden en slechtzienden. Hierdoor kunnen vervoerders nog beter informatie over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes delen. En zuinig zijn de nieuwe digitale informatieborden ook: door het toepassen van de nieuwste LED-technologie gebruiken ze veel minder energie.

Lijn 489 van Nieuw-Lekkerland naar Rotterdam Kralingen-Zoom de eerste in de gemeente Molenlanden

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
16 ° C
17.2 °
14.4 °
78 %
0.5kmh
7 %
zo
16 °
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
Advertentie
Advertentie