Sliedrecht
woensdag, oktober 16, 2024
HomeSportMerwede/Multiplaat wordt kampioen in het hol van de leeuw!

Merwede/Multiplaat wordt kampioen in het hol van de leeuw!

SLIEDRECHT – Gisteren was het dan zover, revanche nemen op directe rivaal ACKC in Almkerk. Ploegen die elkaar niet liggen, letterlijk en figuurlijk. Vooraf aan de wedstrijd stond de thuisploeg 1 punt voor en zij hadden dus genoeg aan een gelijkspel. De Sliedrechters wisten wat telde en dat was winnen. Hoe maakte niet uit, maar winnen.

Belangrijk was dat de ploeg, ondanks het vele thuispubliek, in de focus zou komen en blijven. Afsluiten van alle dingen die ongetwijfeld geroepen zouden worden. De spelers en speelsters kregen fysiek weer veel te verduren en daarnaast werd er, net zoals in de thuiswedstrijd, weer van alles geroepen, zowel door het thuispubliek als door de staf van de tegenstander.

Complimenten aan het jonge, grotendeels zelf opgeleide team hoe zij hier deze keer mee om zijn gegaan. Dit was de grootste valkuil in de heenwedstrijd die (terecht) verloren werd, je laten afleiden door de omgeving.

De start was goed van ACKC en binnen twee minuten had de thuisploeg al twee goals te pakken. Ondanks de vroege achterstand zat de Multiplaat brigade echter wel direct goed in de wedstrijd. En na ongeveer vijftien minuten kwamen de Sliedrechters voor het eerst voor, 4-5. Beide verdedigingen hadden het goed op orde en aanvallend was het daardoor bij beide ploegen zeer moeizaam. De rust werd bereikt met een 7-8 voorsprong.

Nog 30 minuten de focus houden en met het koppie spelen was dus het devies.
Geen van beide ploegen kon echt grote afstand van elkaar nemen. Via een 8-9 tussenstand stonden de rood-witten, met nog achttien minuten te gaan, opeens 11-9 achter en werd het op dat moment echt do of die.

Maar mentaal zat Merwede/Multiplaat sterk in de wedstrijd en bleef de ploeg stoïcijns doorgaan. En met nog zeven minuten te gaan zorgde invaller Jelle Wienk met een one – hander weer voor de gelijkmaker, een absolute beauty die in de video goed te zien is.

Een bloedstollend slot kwam er aan. Met nog vier minuten te gaan was het extra mooi dat Dennis van Eijl de winnende treffer (11-12) maakte, want juist hij kreeg het het zwaarst te verduren door zijn tegenstander en het ACKC publiek. Maar mentaal bleef hij zeer sterk overeind. De ontlading, vlak na het eindsignaal, kwam echt uit de tenen bij het team, de staf en de vele meegereisde supporters. Over de hele wedstrijd genomen een dikverdiende overwinning!

Met dank aan Michel Kraaijveld voor het verslag en Bernadette Struijk voor de fotosessie.