Sliedrecht
maandag, april 29, 2024
HomeSportMerwede/Multiplaat wint in thriller van Juliana

Merwede/Multiplaat wint in thriller van Juliana

SLIEDRECHT – Zaterdag stond de eerste van drie finales op het programma voor het eerste van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat. Door enkele mindere resultaten in de laatste weken, was “1” beland onder de degradatie streep en dus telde alleen de winst.

Rode lantaarndrager Juliana uit Oud Gastel kwam op bezoek in een volgepakte sporthal de Stoep, het belang van de wedstrijd was ook voor de supporters duidelijk.

Merwede/ Multiplaat schoot uit de startblokken en na een 10tal minuten stond een ruime 6-2 voorsprong op het scorebord.
Maar zoals vaker dit seizoen, volgde er een onverklaarbare terugval van het jonge team waarin de tegenstander in vijf minuten voor het eerst op een voorsprong kwam. Via 6-7 en 7-8 achter rechtte het team de rug, waarbij iedereen in zijn of haar functie bleef spelen, met Jeffrey van Son en Dennis van Eijl in de punt als meest scorende spelers.

De rust werd bereikt met een 12-10 voorsprong en de klus leek geklaard.

Maar de tweede helft had goed in een thriller van Hitchcock gepast, Merwede/ Multiplaat probeerde de tegenstander af te schudden, maar deze bleef aanklampen en bleef continu op een of twee punten achterstand.

Uiteindelijk viel de wedstrijd vijf minuten voor het eind in de juiste plooi met een 23-20 voorsprong. Juliana scoorde nog twee keer tegen, maar het was net genoeg om met een 23-22 eindstand de punten in Sliedrecht te houden. Daarmee staat Merwede/Multiplaat nu op een veilige plek op de ranglijst, maar er zullen nog meer punten behaald moeten worden.

Volgende week dus weer een finale, dan in Middelburg tegen KV ONDO, aanvang 19:50 uur.