Sliedrecht
zaterdag, juli 27, 2024
HomeSportMerwede/Multiplaat sluit af met een goede en attractieve wedstrijd

Merwede/Multiplaat sluit af met een goede en attractieve wedstrijd

SLIEDRECHT – Gisteren stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en deze was thuis tegen Weidevogels uit Bleiswijk. De slechtste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd bij deze tegenstander en er werd toen kansloos verloren.

Ondanks dat er voor de thuisploeg niets meer op het speld stond wilde men toch revanche nemen, het seizoen goed afsluiten en het thuispubliek nog een keer iets moois laten zien. Voor Weidevogels stond er nog wel wat op het spel, zij konden zich bij winst veilig spelen.

De score werd geopend door de thuisploeg en het was Tessa Janmaat die in de basis mocht starten, zij speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd Maar het bleek niet het signaal te zijn dat de Sliedrechters zouden gaan dicteren in de score want na veertien minuten stond het 1-3. Dit verschil van twee punten bleef het steeds tot 6-8. En vlak voor rust maakte Fleur Janmaat, die haar laatste wedstrijd speelde voor de selectie en deze wedstrijd drie keer trefzeker was, het gaatje kleiner waardoor de rood-witten met een 7-8 stand de rust bereikten.

De tweede helft ging het scoreverloop precies andersom. Eerst waren het de gasten die snel na rust scoorden en de grootste marge van de wedstrijd namen (7-10) alvorens de thuisbrigade de touwtjes in handen nam. De tweede helft was duidelijk voor Merwede/Multiplaat. Tot 12-12 liep het gelijk op maar een paar minuten voor tijd scoorde de goed spelende Dennis van Eijl twee goals waardoor, met nog vijf minuten te gaan de Sliedrechters de winst naar zich toe leken te trekken. Maar het zouden nog vijf hectische minuten worden en de gasten die duidelijk ergens nog voor speelden, kwamen in de laatste minuut toch weer gelijk.

De thuisploeg kon nog een goede aanval neerzetten en het was wederom Dennis van Eijl die 30 seconden voor tijd de winnende treffer leek te maken. De druk lag op de verdediging van ons en na twee goed verdedigde schoten kwam er een seconde voor tijd nog een schot waar er te weinig druk was en die viel precies binnen. 15-15 dus en de helaas wederom overall zwakke arbiter (helaas tweede helft van de veldcompetitie vaker voor gekomen) die het te vaak uit de hand liet lopen, floot direct na de laatste goal af. Tegenstander Weidevogels bleek later niet genoeg aan dit punt te hebben en zijn ook gedegradeerd.

Het was een zeer attractieve en ook zeker een goede wedstrijd van de Sliedrechters, die zich dus van hun goede kant hebben laten zien en alleen zichzelf meer hadden moeten belonen. Het past wel bij de trend van het seizoen. Iets wat wel past bij een grotendeels nieuwe en jonge ploeg die nog te veel pieken en dalen laten zien.

Toch kunnen we redelijk tevreden naar het hele seizoen terug kijken. Voor komend seizoen is het belangrijk dat er minder verval tussendoor is, de selectie zal dus stabieler moeten worden. Dit zal gebeuren zonder de stoppende spelers Fleur Janmaat en Eveline Liefrink

Zeker nog even twee punten die het vermelden waard zijn:

De selectie en de club zijn erg blij met het feit dat de hoofdsponsor Multiplaat Werkendam B.V. het contract met drie jaar heeft verlengd en zo nog goed zichtbaar op de shirts van de selectie zal blijven de komende jaren.

En mooi was het dat eigenaar Marcel Vlot deze dag aanwezig was en onder zijn toeziend oog werd het 2e team van de selectie kampioen door een 19-13 winst op Refleks 3 uit Rijswijk en zo weer terug promoveren naar de reserve overgangsklasse.

Nu een welverdiende pauze van negen weken, de complete selectie zal zaterdag 10 augustus starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onderstaand de oefenwedstrijden die dan gespeeld worden.