HomeSportMerwede/Multiplaat selectie pakt eerste punten na roerige en emotionele week

Merwede/Multiplaat selectie pakt eerste punten na roerige en emotionele week

SLIEDRECHT – De hoofdmacht van Merwede kruiste gisteren de degens met Trekvogels in Rotterdam.

Na een pittig weekje begon het gisteren dan toch echt, de competitie 24/25 en uiteraard wilde de Multiplaat brigade goed starten in de competitie.
Helaas was de start van de wedstrijd niet zoals gepland en kwam het team erg moeilijk in de wedstrijd.

Veel slordig balverlies, slechte afronding en onnodig verdedigende fouten omdat de focus er niet goed genoeg was. Misschien logisch maar de Sliedrechters maakten het zichzelf erg moeilijk. En mede door de vele lengte bij de tegenstander waar niet goed mee om gegaan werd, resulteerde dit in een achterstand in de eerste helft van vier punten. Via 5-1 en 6-2 werd de rust bereikt met een matige 7-4 ruststand.

Een achterstand die niet onoverbrugbaar was maar belangrijke punten moesten echt beter. Met goede moed werd de tweede helft gestart. Trekvogels scoorde eerst, in een trouwens vrij matige ambiance, nog twee goals en het verschil was zelfs vijf punten achterstand.

Met wat wissels en zeker het betere spel wat toen getoond werd, kwamen de rood-witten goed terug in de wedstrijd. Het team nam elkaar goed mee en bij 10-11 was daar voor het eerst de voorsprong.

Uitlopen lukte helaas niet omdat er op een aantal momenten wat verdwaalde ballen in vielen bij de thuisploeg van mensen waar je het niet direct van zou verwachten. Echter stond het verdedigend de tweede helft wel goed en werden er veel minder fouten gemaakt.

Bij een 14-16 eindstand floot de scheidsrechter af en was de opluchting groot.
Zeker geen grootse wedstrijd van Merwede/Multiplaat kant en nog veel om aan te werken, maar de kop is er af en de punten zijn binnen.

Nu wachten drie thuiswedstrijden achter elkaar en willen het team en de staf doorpakken. Volgende week wacht als eerste Erasmus uit Rotterdam als tegenstander, Aanvang 15:30 uur op de velden aan de Thorbeckelaan.