13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeAgendaMeer dan 50 activiteiten tijdens Weekend van de Natuur

Meer dan 50 activiteiten tijdens Weekend van de Natuur

REGIO – Het Weekend van de Natuur komt er weer aan. Voor iedereen met een warm hart voor de natuur of die meer wil weten over het rijke planten- en dierenleven op ons prachtige Eiland van Dordrecht. Op 31 mei, 1 en 2 juni kunnen natuurliefhebbers kiezen uit meer dan 50 leuke activiteiten op 21 verschillende locaties in Dordrecht.

Er is voor iedereen wel wat leuks te doen tijdens een van de vele workshops en excursies. In bijna elke wijk van Dordrecht zijn er activiteiten. Voor jong en oud, voor zowel de vroege vogel als de nachtvlinder, voor wie dol is op bewegen in de natuur of voor wie liever creatief aan de slag gaat.

Voor iedereen wat wils
Zo is er een plantjes-, stekjes- en zadenruilbeurs en een ‘stekjesroute’. Belangstellenden kunnen deelnemen aan één van de vele wandelingen, zoals een geveltuinenwandeling, een wildplukwandeling of een nachtvlinderexcursie.

Voor wie liever met de handen bezig is, zijn er workshops broodjes bakken met eetbare bloemen of meehelpen in de tuin. Voor kinderen zijn er boeiende natuurfilms, een waterbeestjesexpeditie, een workshop vogelhuisjes timmeren en nog veel meer.

Aandacht voor de natuur
Het Weekend van de Natuur is een initiatief van de werkgroep Biodivers Dordt. De Gemeente Dordrecht en groene organisaties hebben zich hierin verenigd. Met het Weekend van de Natuur vragen de organisatoren aandacht voor de planten en dieren op het Eiland van Dordrecht. In Dordrecht komen bijzondere planten en dieren voor, zoals de bever en de spindotter.

Bewustzijn
Alle excursies en activiteiten tijdens het Weekend van de Natuur zijn er op gericht om te ervaren hoe fijn en belangrijk de natuur is. Bijvoorbeeld door bijzondere soorten te laten zien in het veld en wandelingen in het groen te organiseren. Of door juist aan de slag te gaan om iets goeds te doen voor de natuur. Zo hopen de initiatiefnemers te bereiken dat Dordtenaren zich meer bewust worden van de natuur en dat ze deze meer gaan waarderen.

Programma en aanmelden
Een overzicht van alle activiteiten en meer informatie is te vinden op de website van het Weekend van de Natuur, of scan de QR-code.

QR code Weekend van de Natuur.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie