Sliedrecht
woensdag, oktober 23, 2024
HomeSportMedailleregen voor DWF in Zoetermeer

Medailleregen voor DWF in Zoetermeer

ZOETERMEER/SLIEDRECHT – Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) behaalde veel medailles in het zwembad van Zoetermeer. Afgelopen zaterdag werd het eerste deel van de Regio West Competitie (RWC) gezwommen. In totaal zijn er 25 persoonlijke records (PR) en vijftien medailles behaald.

De wedstrijd begon met de 4 x 50m vrije slag voor de jongens en meisje gemixt. Startzwemmer Django Daems maakte een vliegende start. Met een snelle overname tijd dook Sifra Schelling het water in en werd de voorsprong groter. Daarna zwom Matthijs Biesheuvel die de voorsprong wist te behouden. Slotzwemmers Silke Lagendijk maakte het af met een voorsprong van tien seconden en finishte als eerste.

Daarna kwamen de dames in actie. Puck Hogendoorn en Sanne Nederveen zwommen de 200m schoolslag. Puck zwom naar een derde plek en behaalde een bronzen medaille. Sanne zwom naar de tweede plek en behaalde een zilveren medaille.

Later in de wedstrijd verscheen Sanne nog twee keer aan de start voor de 100m vlinderslag en de 100m wisselslag. Op de vlinderslag verbeterde ze haar tijd met twee seconden en behaalde een gouden medaille. Op de wisselslag behaalde ze een mooie zilveren medaille.

De meisjes Nienke van Cuijlenburg en Myrthe de Lange hadden een ‘top’ wedstrijd. Ze begonnen met de 100m rugcrawl. Nienke zwom een PR van vijf seconden. Myrthe verbeterde haar tijd met één seconde. Daarna kwamen ze nog een keer in actie op de 200m vrije slag. Nienke verbeterde haar tijd met 32 seconden. Dit is de grootste PR van deze wedstrijd. Myrthe zwom een PR van twee seconden.

Voor de jongens Matthijs Biesheuvel en Django Daems stond de 50m schoolslag en de 100m wisselslag op het programma. Op de 50m schoolslag zwom Matthijs snel en behaalde een gouden medaille. Django zwom een PR van drie seconden. Op de 100m wisselslag zwom Matthijs naar de eerste plek en behaalde zijn twee gouden medaille. Django zwom ook snel en behaalde een bronzen medaille.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Bob Hogendoorn (2x 3e), Sarah Mijnster (3e), Milan van Renswoude (2x 2e) en Sifra Schelling (3e) en Anne-Lotte de Vreede (2x 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (1x), Javeaney Haksteen (2x), Danique Hoogendorp (1x), Sarah Mijnster (1x), Daisy Nederlof (1x), Wesley Nederlof (2x), Aram Petrosyan (1x), Sifra Schelling (2x), Emily Versteeg (1x), Chantal Voorsluijs (1x), Sharon Voorsluijs (2x) en Anne-Lotte de Vreede (2x).

De volgende wedstrijd is 26 oktober in Gorinchem.

Met dank aan Sanne Nederveen voor het verslag.