back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsMartin van Waardenberg te gast in succesvolle talkshow TV Papendrecht

Martin van Waardenberg te gast in succesvolle talkshow TV Papendrecht

PAPENDRECHT – De talkshow van TV Papendrecht, Appeltaart of Boterkoek, Wim de Leur in gesprek met… blijkt een groot succes. Er wordt veel naar gekeken en volgens de voorzitter van RTV Papendrecht, Hans Hulswit, is het programma in korte tijd uitgegroeid tot één van de steunpilaren van de lokale omroep.

We hebben dan ook geweldige gasten gehad. Margreet van Driel en Bjorn van Dijl waren de eersten die open en eerlijk over hun leven spraken. Maar ook onze laatste gast, Wietske Pietersma, was goed voor een mooie en emotionele uitzending.

‘Het gebeurt niet vaak dat we vragen krijgen of er weer een nieuwe uitzending komt, maar bij dit programma is dat wel het geval’, aldus Hulswit. ‘We doen er dan ook alles aan om er een mooi programma van te maken.

Het is echt geweldig dat Marianne en Wim de Leur hun huis ter beschikking stellen om het programma meer sfeer te geven, maar het betekent tegelijkertijd dat we daar een complete studio moeten inrichten.

Onbetaalbaar
We werken met drie camera’s en ook de belichting en de geluidsopnames luisteren heel nauw. We zijn echt uren van tevoren bezig om alles op te bouwen, dus al met al zijn we met zo’n opname wel een dagje bezig. Het is maar goed dat we allemaal vrijwilligers zijn, want anders was het programma onbetaalbaar’.

‘Maar’, onderstreept de voorzitter, ‘we zijn dan wel vrijwilligers; het is bepaald geen amateuristisch programma. Integendeel, het ziet er gelikt en professioneel uit. Het is niet voor niets dat de omroepen om ons heen vragen of ze het programma ook mogen uitzenden’.

Voor een niet onbelangrijk deel ligt dat ook bij de presentator: Wim de Leur. Toen we hem benaderden voor deze talkshow wisten we wel dat hij een makkelijke prater was, maar we hadden er geen idee van of hij ook kon interviewen.

En dat is voor de camera toch weer iets anders dan zomaar tijdens een gezellig bezoek. Je kunt je maar weinig fouten permitteren. Veel mensen denken dan dat je die er makkelijk uitsnijdt, maar daar wordt zo’n uitzending echt niet mooier van. Dan gaan de beelden verspringen en ook het geluid sluit niet meer mooi aan.

En dat bewonder ik echt bij Wim: hij begint het gesprek, blijft heerlijk ontspannen en zo gaan we bijna in één opname naar het einde toe. Daardoor ziet het er ook makkelijk uit, maar het eist de nodige voorbereiding en concentratie. Kortom, met elkaar vormen we een geweldig team met een heel leuke formule.

Hans Hulswit en z’n team zijn vast van plan door te gaan tot het eind van het jaar. ‘We zullen in juli en augustus even een zomerpauze houden’, besluit Hans, ‘maar de volgende gasten staan alweer klaar’.

Martin van Waardenberg, een lastige start
De vierde gast is de landelijk bekende acteur en cabaretier Martin van Waardenberg, al vier jaar een echte Papendrechter. De meeste mensen kennen hem als Ome Cor, maar in z’n laatste film De Terugreis, speelt hij een prachtige emotionele rol van de echtgenoot die z’n vrouw langzaam ziet wegzakken in dementie. Lovende kritieken alom.

Maar toch ging het in het begin van het programma ‘Appeltaart of Boterkoek’ even fout. Het leek erop dat de chemie tussen beide mannen verdwenen was, zodat het een heel kort interview zou gaan worden. Gelukkig was dat uiteindelijk niet het geval, maar die moeilijke start leverde wel een mooi stukje televisie op.

En dat geldt zeker ook voor het vervolg van het vraaggesprek. Wie wil weten wat er precies gebeurde, moet beslist weer kijken. Dat kan twee weken lang vanaf 5 mei; iedere dag, op ieder oneven uur.

 

Dit bericht is geschreven door de redactie van RTV Papendrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie