13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeVervallen-TVLisa Nederveen zwemt dertien jaar oud clubrecord uit de boeken bij Door...

Lisa Nederveen zwemt dertien jaar oud clubrecord uit de boeken bij Door Water Fit

SLIEDRECHT – Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) zwom zaterdag 28 januari het derde deel van de Nationale zwemcompetitie. Deze wedstrijd zijn er in totaal drieëntwintig persoonlijke records (PR’s) en twaalf medailles behaald.

Lisa Nederveen kan met trots terugkijken op de wedstrijd. Op de 100m rugcrawl verbrak ze het dertien jaar oude clubrecord en heeft deze nu op haar naam staan met een tijd van 1:12.83. Hiermee zwom ze een PR van twee seconden en finishte als eerste. Ook op de 50m vlinderslag zwom ze een PR van achttienhonderdste en behaalde een gouden medaille.

De meisjes begonnen met de 4x100m wisselslag estafette. Faye van Es, Chantal Voorsluijs, Dena Ambachtsheer en Myrthe de Lange finishte als derde en hebben met 24 seconden de inschrijftijd verbeterd. Als startzwemmer zwom Faye twee PR’s op de 100m rugcrawl. Haar 50m tijd verbeterde ze met ruim drie seconden. Haar 100m tijd verbeterde ze met driehonderdste.

De eerste individuele afstand voor de meisjes was de 100m schoolslag. Chantal zwom een PR van twee seconden. Faye verbeterde haar tijd met ruim vijf seconden. Dena zwom een grote PR van zes seconden. Hier bleef het niet bij. Op de 50m rugcrawl wisten de meisjes nog meer tijden te verbreken. Dena zwom drie seconden sneller dan haar oude tijd en Myrthe verbrak haar oude tijd met ruim drie seconden.

Op de 100m wisselslag zwom Thijs Militie een PR van twee seconden en behaalde hiermee een zilveren medaille. Dit was nog niet genoeg en op zijn tweede afstand 50m vrije slag scherpte hij zijn tijd aan met vijfhonderdste.

Verder zijn er medailles behaald door Kenji Bor (2e en 3e), Puck Hogendoorn (2x 2e), Thijs Militie (2x 2e), Sanne Nederveen (2e en 3e) en Anne-Lotte de Vreede (1e en 2e). Er zijn PR’s gezwommen door Silas van Bekkum (2x), Liz Bijkerk (1x), Kenji Bor (2x), Vera van Houwelingen (1x), Maurice Koot (1x), Luc Veul (1x), Sharon Voorlsuijs (2x), Anne-Lotte de Vreede (2x) en Roos van Wingerden (1x).

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie