13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeVervallen-TVLichtspektakel zet bruggen en Drierivierenpunt Drechtsteden regio in de spotlights

Lichtspektakel zet bruggen en Drierivierenpunt Drechtsteden regio in de spotlights

DRECHTSTEDEN –  Tot en met 19 november staat de regio Drechtsteden letterlijk in de spotlights. Met superzuinige lampen worden bruggen en gebouwen verlicht om te laten zien wat het verleden met de toekomst verbindt: het gevecht tegen klimaateffecten en het water. Lichtkunstenaars van Mothership maakten het lichtontwerp. Het lichtspektakel zet de schijnwerpers op een bijzondere regio, maar ook op de zoektocht naar talent. De opening vond vanavond plaats op het hoofdkantoor van GKN Fokker in Papendrecht. De openingshandeling werd verricht door Jaap Smit, Commissaris van de Koning Zuid-Holland, Wouter Kolff, regiovoorzitter en burgemeester van Dordrecht en Dennis Laven, CFO van GKN Fokker.

Innovatieve industrieRegio Drechtsteden is gevormd door de geschiedenis. Met een innovatieve maakindustrie als motor. Wereldspelers als GKN Fokker, Boskalis, Van Oord, Damen Shipyards en Royal IHC leveren een substantiële bijdrage aan het bieden van oplossingen voor mondiale vraagstukken rond energietransitie, klimaatverandering, kustbescherming en veiligheid. Innovatieve bedrijven als Amega Groep, Danser Group, Maat en Iv-Groep dragen daar ook aan bij. Een enorme uitdaging, gezien het feit dat er duizenden vacatures voor technici open staan. Spotlights On is daarmee ook het zoeklicht naar talent.

Over Spotlights OnVan 14 t/m 19 november vindt het lichtspektakel plaats van 18 uur tot 23 uur. Alleen vanavond startte het later wegens de officiële openingshandeling om 20.30 uur.Het Drierivierenpunt, Baanhoekbrug, de Merwedebrug, de Zwijndrechtse brug en de Brug over de Noord worden op verschillende manieren verlicht met een link naar de historische Sint-Elisabethsvloed. Ieder met hun eigen verhaal en met superzuinig licht. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.

Meer over Spotlights On: https://spotlightson.nl/

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie