3.9 C
Sliedrecht
dinsdag, april 23, 2024
HomeVervallen-TVLeraar van Buiten, zij-instroomprogramma met impact

Leraar van Buiten, zij-instroomprogramma met impact

REGIO – Wat is het antwoord op het lerarentekort? Dat is de belangrijkste vraag in het rapport ‘Samen voor het beste onderwijs, nieuwe stap vooruit in de aanpak lerarentekort’ van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat is verschenen op dinsdag 13 december 2022.

Het belangrijkste advies in het rapport ‘Samen voor het beste onderwijs’ is dat regionale samenwerkingsverbanden de taak moeten krijgen om personeelstekorten te bestrijden door het werven, opleiden, begeleiden en het matchen te organiseren. Lodewijk Asscher, kwartiermaker personeelstekort onderwijs, noemt daarnaast het vergroten van de zij-instroom een van de lijnen waarlangs de meeste impact kan worden gegenereerd bij het terugdringen van de personeelstekorten.

Essentie van Leraar van Buiten
Dit sluit naadloos aan bij de aanpak van Leraar van Buiten, speciaal voor zij-instromers in de regio Den Haag, Rotterdam, Rijnmond en ‘t Groene Hart. Het programma van Leraar van Buiten is ontwikkeld voor toekomstige docenten, zij-instromers met voldoende ambitie die het verschil willen maken in het leven van jonge mensen.

Kracht van het programma
Het programma Leraar van Buiten is geheel kosteloos voor deelnemers en biedt alle facetten die nodig zijn voor de overstap naar het onderwijs. Deelnemers kunnen zich via het programma grondig oriënteren. Wie de overstap wil maken kan via het eigen platform van Leraar van Buiten kennismaken met een toekomstige werkgever. Eenmaal aangenomen krijgt de zij-instromer een korte cursus aangeboden waarin de eerste pedagogische en didactische handvatten worden aangereikt. Leraar van Buiten is een unieke samenwerking tussen alle samenwerkende schoolbesturen. In de afgelopen jaren hebben ruim 150 mensen het traject doorlopen en zijn gestart in het onderwijs.

Toekomst Leraar van Buiten ziet ook kansen voor de toekomst. Zoals bijvoorbeeld een verbetering in de matching, specifiek voor kandidaten die het lastig vinden om een aanstelling te vinden. Daarnaast heeft elke regio van Leraar van Buiten een eigen scholingsaanbod zodat docenten goed kunnen starten aan hun nieuwe carrière. Meer informatie? Ben je nieuwsgierig geworden naar Leraar van Buiten? Of overweeg je zelf om de overstap te maken naar een baan met impact?

Bekijk dan de website www.leraarvanbuiten.nl en schrijf je direct in voor één van de informatiebijeenkomsten.

Actueel weer

Sliedrecht
licht bewolkt
3.9 ° C
5.6 °
2.2 °
68 %
0.9kmh
29 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
13 °
za
8 °
Advertentie
Advertentie