back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsKoninklijke onderscheidingen uitgereikt

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

SLIEDRECHT – Vier inwoners van Sliedrecht zijn op vrijdag 26 april 2024 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau als blijk van waardering voor hun jarenlange vrijwilligerswerk. Burgemeester Jan de Vries reikte de Koninklijke onderscheidingen uit aan het viertal Sliedrechters tijdens de Lintjesregen in zalencentrum De Lockhorst. Bijzonder is dat dit jaar een echtpaar tot de gedecoreerden behoort.

De heer Willem Muis (76)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Willem Muis zet zich al ruim 30 jaar in als vrijwilliger voor de Sliedrechtse toneelgroep Onder Ons. Daar speelt hij een belangrijke rol rondom de decors en de logistiek ervan. Ook zet hij zich al 12 jaar in als begeleidend motorrijder voor Ven2Cops. Dankzij zijn inzet is er veel geld opgehaald voor onder meer het KWF en de Stichting ALS Nederland. Hij is sinds 3 jaar als vrijwillig chauffeur actief bij de Buurtbus.

Ook zet hij zich al jarenlang in als notulist voor de BMW Club Nederland, waar hij ook tijdelijk secretaris was. Meneer Muis is sinds 2016 coördinator van de zondagskerkdienst bij Verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht.

Burgemeester Jan de Vries: “Meneer Muis is een mooie belichaming van jezelf dienstbaar opstellen. Hij is niet alleen een liefhebber van motorrijden. Hij ís in veel gevallen ook de spreekwoordelijke motor, waardoor alles blijft draaien op de plekken waar hij als vrijwilliger actief is. Bij de Sliedrechtse toneelgroep Onder Ons speelt hij een belangrijke rol achter de schermen, maar vandaag stond hij volledig terecht in de spotlights.”

Mevrouw Corrie Visser-Van Leeuwen (85)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Corrie Visser-Van Leeuwen is iemand die zich met liefde en aandacht inzet voor de medemens. Dat doet ze sinds 2005 bij Gemiva in Sliedrecht. Daar begeleidt ze mensen met een verstandelijke beperking.

Haar enorme creativiteit komt goed van pas bij de creatieve activiteiten, die ze met de bewoners doet. Ook speelt ze een belangrijke rol bij de beweeg- en geheugenspellen die voor de oudere bewoners worden georganiseerd. Mevrouw Visser is daarbij 12 jaar pastoraal medewerker geweest bij de Gereformeerde Kerk in Sliedrecht.

Ook is ze 20 jaar bloeddonor geweest. Ze was maar liefst 49 jaar collectant voor het KWF. Sinds begin dit jaar is ze mantelzorger voor haar man.

Burgemeester Jan de Vries: “Mevrouw Visser-Van Leeuwen neemt als vrijwilliger bij Gemiva in Sliedrecht nog echt de tijd om naar iemand te luisteren en om er voor iemand te zijn. Ze laat met haar verdiensten zien een groot hart voor haar medemens te hebben. Dat is een eigenschap om trots op te zijn.”

Mevrouw Annemiek van der Linden-Hulsbosch (69)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Annemiek van der Linden-Hulsbosch is van 1992 tot 1999 vrijwilliger geweest bij de Openbare Bibliotheek van Sleeuwijk en Werkendam. Daarbij was ze van 1996 tot 1999 vrijwilliger in de mediatheek van het Altena College in Sleeuwijk. Van 1995 tot 2021 was ze vrijwilliger bij de Rooms-Katholieke Sint Elisabeth Parochie Sleeuwijk/Woudrichem.

Van 1992 tot 2001 heeft zij de organisatie van de bloeddonatieavonden verzorgd voor het Rode Kruis in Sleeuwijk. Daarbij is ze van 1997 tot 2017 mantelzorger geweest voor haar moeder, tante, zus en schoonouders. Sinds november van 2022 is ze actief als vrijwilliger bij Hospice De Cirkel in Papendrecht.

Burgemeester Jan de Vries: “Mevrouw Van der Linden is iemand die zich op een liefdevolle, respectvolle manier en met volle overgave inzet voor haar medemens. Dat heeft zij jarenlang als mantelzorger gedaan. Door deze persoonlijke ervaringen is zij vandaag de dag een heel waardevolle vrijwilliger in het hospice. Waar zij mensen een zo mooi en eerzaam mogelijke laatste levensfase biedt. Zij is goud waard voor onze samenleving.”

De heer Arie van der Linden (73)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Arie van der Linden is al ruim 46 jaar in verschillende rollen actief als vrijwilliger, waarvan een groot deel zich afspeelde in zijn werkzame leven. Van 1977 tot 1993 was hij bestuurslid bij de Stichting Intocht Sint Nicolaas in Dordrecht. Ook vervulde hij er jarenlang de rol van hulp-Sinterklaas.

Hij was van 1989 tot 2011 bestuurslid en penningmeester van de Scouting Altenagroep in Sleeuwijk en Werkendam. Hij was 25 jaar actief als vrijwilliger bij de Rooms-Katholieke Sint Elisabeth Parochie Sleeuwijk/Woudrichem. Ook is hij al 25 jaar bloed- en plasmadonor.

Sinds 2016 is hij voorzitter van VvE De Bonkelaar in Sliedrecht. En sinds 2019 vervult hij de rol van bestuurslid duurzaamheid en energietransitie van het VvE Platform Alblasserwaard.

Burgemeester Jan de Vries: “Meneer Van der Linden heeft door de combinatie van zijn gedrevenheid, ervaring en kennis uit uw werkzame leven bij meerdere organisaties het verschil gemaakt. Van het regelwerk bij de Sinterklaasintocht in Dordrecht tot aan zijn vrijwilligerswerk bij de scouting, de kerk en de lokale en regionale VvE. Met zijn tomeloze inzet was en is hij een inspiratiebron voor vele andere vrijwilligers.”

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie