back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsHVC bezig met voorbereidingen 'Boring onder de Merwede'

HVC bezig met voorbereidingen ‘Boring onder de Merwede’

SLIEDRECHT – Als je onlangs over de Parallelweg hebt gereden, dan kan je ze niet gemist hebben. De witte leidingen voor de aanleg van het warmtenet tussen Sliedrecht en Dordrecht. Op het werkterrein naast het spoor worden 132 leidingen aan elkaar gelast tot twee leidingstrengen van 1200 meter. Die worden eind maart en half april onder de Merwede doorgetrokken naar HVC aan de Baanhoekweg.

Omleiding voor fietsverkeer
Het fietspad langs de Parallelweg is de enige locatie in Sliedrecht die lang genoeg is om de leidingstrengen kwijt te kunnen. Het fietsverkeer wordt daarom tot eind april tijdelijk omgeleid. De eerste route gaat via de Lelystraat en is voor fietsverkeer met bestemming industrieterrein Nijverwaard.

De tweede route is voor het doorgaande fietsverkeer en gaat via het fietspad langs de A15 (Tiendweg). HVC heeft de Tiendweg speciaal voor de scholieren ingericht die dan eenvoudig en veilig via de Baanhoekbrug naar Dordrecht kunnen fietsen. Ook de fietsers vanuit of naar Wijngaarden krijgen te maken met de werkzaamheden. Zij kunnen – via een korte omleiding door het tunneltje van de Ringersstraat – hun weg vervolgen.

Intrekoperaties
Nadat al de leidingen aan elkaar gelast zijn volgen er twee ‘intrekoperaties’. De eerste eind maart en de tweede half april. Dan worden de leidingstrengen door de boorgaten getrokken. Beide operaties duren maximaal vier dagen: van maandag tot en met donderdag. Zo blijven het bedrijventerrein Nijverwaard, Sporthal De Basis en de Boaz-kerk in het weekend gewoon bereikbaar. Tijdens de intrekoperaties zijn Ouverture en de Parallelweg bij het station Baanhoek afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er is dan een omleiding via Sliedrecht-Oost. Tip! Reis je tijdens de intrekoperaties met de auto? Maak dan gebruik van een online navigatietool voor de meest optimale route.

Blijf op de hoogte
Meer informatie over het project en aanleg warmtenet? Kijk op: www.hvcgroep.nl/warmtenet-sliedrecht

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie