Sliedrecht
donderdag, april 25, 2024
HomeVervallen-TVHKC verslaat Tempo met ruime cijfers

HKC verslaat Tempo met ruime cijfers

H’VELD-G’DAM – HKC heeft in speelronde 17 de thuiswedstrijd tegen Tempo overtuigend met 22-10 gewonnen. Waar eerder dit jaar in Alphen aan de Rijn nog tegen een pijnlijke nederlaag werd aangelopen was HKC de tegenstander deze keer ruim de baas.

De basis voor deze overwinning werd door HKC als team en hierbij specifiek in de verdediging gelegd. Zaterdag 18 maart opnieuw een thuiswedstrijd. Het reeds uitgespeelde AW.DTV is de tegenstander.

Wedstrijdverslag
In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tempo werd duidelijk dat Mabel Havelaar in de wedstrijd van afgelopen weekend bij Fiks een zware knieblessure heeft opgelopen.

Na eerder Nadhie den Dunnen en Jitte Janssen de derde HKC dame al welke met een kruisbandblessure is uitgeschakeld. Helaas blijkt een kruisbandblessures een veel voor komende blessure bij vrouwen. Ook zus Veerle Havelaar was zaterdag in verband met ziekte geveld en niet beschikbaar om te spelen. Al met al voor HKC dus een fikse aderlating.

Bij HKC basisplaatsen voor Jennifer Schaeffer en de rentree van de moeder geworden Annelies Kop. Beide dames leverden zaterdag een meer dan uitstekende prestatie. De inbreng van Annelies Kop verdiend hierbij nog wat extra aandacht.

Ook tegenslag bij tegenstander Tempo welke Elma Schreuder, Edwin van der Weijde en Tom Steenbeek in de basisopstelling moesten misseen. Beide heren namen wel plaats op de bank maar zouden geen inbreng in de wedstrijd hebben.

De start van de wedstrijd voor de bezoekers welke door 2 doelpunten van Jelle Steenbeek op 0-2 voorsprong wisten te komen.

Beide teams gaven elkaar verdedigend veel druk waardoor de doelpunten in de 1e helft schaars bleken.

Captain Danny den Dunnen had er deze avond, aangespoord door het vele en enthousiaste publiek, duidelijk zin in en nam zijn team de hele wedstrijd op sleeptouw.

Het eerste HKC doelpunt ook vanuit zijn handen. Den Dunnen zou uiteindelijk tot 8 treffers komen. In het eerste kwart van de wedstrijd bleef het initiatief in handen van Tempo met HKC op het vinkentouw. Met name het eerste aanvalsvak van HKC had het in deze fase lastig. In minuut 23 kwam Mark Klop binnen de lijnen om hier verandering in te brengen.

Klop vulde deze opdracht uitstekend in en mag terug kijken op een meer dan goede wedstrijd.

HKC nam het initiatief in het duel hierna over. Bij rust een voorsprong van 8-6 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft liet HKC haar intenties direct blijken door via Merijn Sevenhuysen op een 9-7 voorsprong te komen.

HKC speelde met veel inzet, plezier en streed als team voor elke meter.

Bij Tempo werd het gemis van hun basisspelers steeds zichtbaarder terwijl HKC zelf nog een tandje bij wist te schakelen.

Het overwicht in de wedstrijd kon ook in doelpunten uitgedrukt worden daar waar Tempo pas diep in de tweede helft hun eerste treffer wisten te maken.

Als snel in deel twee speelde HKC aangespoord door een geweldig publiek een gewonnen wedstrijd wat een voor de thuisploeg uiteraard een heerlijk gevoel gaf.

Op een 22-10 stand floten de goed leidende Jelle Den Dekker en Diana Boogaard voor de laatste maal.

Een ruime overwinning voor HKC welke hiermee ook revanche namen op de eerdere 23-20 nederlaag in Alphen aan de Rijn.

Concurrenten TOP/IAA fresh en Oost-Arnhem morsten afgelopen zaterdag beiden punten.
TOP/IAA fresh verloor in Arnemuiden van TOP en Oost-Arnhem speelde ternauwernood gelijk in Amsterdam tegen AW.DTV.

Door de overwinning van HKC en het puntverlies van beiden concurrenten schuift HKC nu op naar plaats 3 van de ranglijst.

Kampioen Dalto en DSC plaatsten zich al eerder voor de play-offs.

In de laatste speelronde zal duidelijk worden welke teams zich bij Dalto en DSC zullen voegen.