back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVHKC opnieuw de sterkste in Drechtstedenderby tegen DeetosSnel

HKC opnieuw de sterkste in Drechtstedenderby tegen DeetosSnel

H’VELD-G’DAM – In de Drechtstedenderby tussen HKC en DeetosSnel heeft HKC zich na een 19-15 eindstand opnieuw als winnaar mogen kronen. Lang bleef DeetosSnel aan het elastiek bij HKC. Een superieur eerste aanvalsvak maar een stroever opererend tweede aanvalsvak zorgde dat HKC niet al vroeg in het duel weg kon lopen bij de opponent. Dat DeetosSnel zelf vier strafworpen onbenut liet zorgde ervoor dat de wel aandringende tegenstander uit Dordrecht HKC nooit echt pijn kon doen.

Vier weken na de eerste ontmoeting deze competitie in Dordrecht waar HKC met een 15-18 winst het kerstreces in kon gaan stonden beide teams opnieuw tegen elkaar. In de eerste returnronde van deze competitie nu een ontmoeting in Het Dok in Boven-Hardinxveld.

Wedstrijdverslag
HKC liet haar intenties aan het begin van het duel snel duidelijk worden door een snelle 3-0 voorsprong te nemen door doelpunten van Jop Brouwer, Eliza Roest en Merijn Sevenhuysen.

Op 3-1 het eerste doelpunt van de bezoekers via Joost Hofman. HKC liet in de beginfase het betere van het spel zien en kon door opnieuw 2 doelpunten van de met scherp schietende Eliza Roest, Mabel Havelaar en Jop Brouwer uitlopen naar een 7-3 voorsprong. Waar het eerste aanvalsvak van HKC makkelijk de korf kon vinden had het tweede aanvalsvak meer moeite om in haar spel en kansen te komen.

Verdedigend had HKC wel de zaken goed op orde waardoor een doelpuntloze fase in de wedstrijd ontstond.

Een wedstrijd binnen de wedstrijd zelf het onderlinge duel tussen Jop Brouwer en Mees Oppe, beide ex Oranje-Wit, wat op punten ruim door Brouwer werd gewonnen.Uiteindelijk is het DeetosSnel wat de korf wel wist te vinden waardoor in plaats van een vroege ruime beslissende voorsprong voor HKC, DeetosSnel op 7-6 weer helemaal terug in de wedstrijd is.

Jop Brouwer zorgt voor opnieuw een gaatje van 2 doelpunten voorsprong door na een periode zonder doelpunten voor HKC wel raak te schieten.

Om het tweede aanvalsvak aan de gang te brengen wordt Mark Klop in het team gebracht op de plaats van Danny den Dunnen.

Beide teams komen voor rust hierna nog tweemaal tot scoren en bepalen de ruststand op 10-8 in het voordeel van HKC.

Ook na rust is het HKC wat door middel van een raak afstandsschot van Merijn Sevenhuysen als eerste een doelpunt weet te noteren.

Op 13-9 is de voorsprong voor HKC van 2 verdubbeld naar 4 punten. DeetosSnel capituleert echter niet en blijft knokken en strijden voor elke bal.

Op 14-13 zijn de Dordtenaren weer tot 1 punt genaderd. Jennifer Schaeffer wordt op dat moment bij HKC in de ploeg gebracht.

Na een uitstekende actie van deze Schaeffer moet haar dame aan de noodrem trekken wat voor HKC een strafworp oplevert.

Door Schaeffer op dat moment weer uit het veld te halen en ook captain Danny den Dunnen terug in het veld te brengen wordt het verplicht nemen van deze buitenkans omzeilt.

Danny den Dunnen neemt zijn verantwoording en faalt niet: 15-13.Via doelpunten van Jop Brouwer, opnieuw Danny den Dunnen en een hele slimme goal van Mabel Havelaar weet HKC hierna de wedstrijd op 18-14 en nog maar weinig tijd op de klok te beslissen.

Eliza Roest, samen met Jop Brouwer, uitblinker aan de kant van HKC scoort hierna het laatste thuisdoelpunt van de middag.

De 19-15 van DeetosSnel welke volgt is nog puur voor de statistieken. Opnieuw een overwinning voor HKC welke zich door dit resultaat in de top 4 van de KL2 nestelt.

Met nog 8 speelronden op het programma en een competitie waarin alle teams enorm aan elkaar zijn gewaagd is echter nog niets beslist en van alles mogelijk.

Zaterdag 29 janauri een thuiswedstrijd voor HKC om 17.15 uur in Het Dok tegen het Zeeuwse TOP uit Arnemuiden.

foto’s: H van Kekerix

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie