back to top
13.4 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeVervallen-TVHelp mee en stop vuurwerkoverlast!

Help mee en stop vuurwerkoverlast!

SLIEDRECHT – Elk jaar is er in de maanden voorafgaand aan de jaarwisseling veel overlast van (illegaal) vuurwerk. De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat inwoners bewuster worden en allemaal de verantwoordelijkheid hebben als het gaat om veiligheid en leefbaarheid in ons dorp.

De boetes kunnen flink oplopen. Op afsteken van vuurwerk buiten de vastgestelde tijden staat een boete van 100 euro. Ook krijgen jongeren onder de 18 jaar een straf via Halt. Gaat het om illegaal vuurwerk, dan is de boete zelfs al snel 400 euro. Daar kan nog een werkstraf van 20 uur bij komen.

We kunnen allemaal iets doen tegen vuurwerkoverlast. Weet waar je op moeten letten, spreek elkaar aan en meld als iets niet pluis is. Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk.

Herkent u de signalen? Verdachte bewegingen rond panden? Scooters/auto’s die af- en aanrijden? Dozen of zakken met Chinese tekens of gevaarsymbolen? Vuurwerk per post? Geen Nederlandse gebruiksaanwijzing? Geen CE Keurmerk?

Denk jij er over na wat de knal van vuurwerk doet met de hond van de buurman? Of dat de vriendin van jouw oma schrikt van de lichtflitsen? En ze daarom niet meer naar buiten durven? Door rekening met elkaar te houden wordt de jaarwisseling voor iedereen een feest. Steek daarom alleen legaal vuurwerk af tussen 31 december 18:00 uur en 1 januari 02:00 uur. Bedenk, voordat je het lontje aansteekt of het vuurwerk veilig staat en of je anderen niet tot last bent.

Gemeenten, bedrijven, waterschappen, politie, brancheorganisaties en ja, ook u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800-7000.

Dit kan heel eenvoudig door verdachte situaties bij de politie te melden. Dus: vermoedt u illegaal vuurwerk? Meld het bij de politie, de wijkagent of via www.politie.nl. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Dat kan via de website van Meld Misdaad Anoniem, www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Alleen samen maken we van de jaarwisseling een feest voor heel Sliedrecht.

De Gemeente wenst alle inwoners van Sliedrecht een fijne jaarwisseling.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
13.4 ° C
13.9 °
12.8 °
77 %
2.7kmh
85 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
14 °
Advertentie
Advertentie