back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsHarmen Akkerman opvolger Piet Vat

Harmen Akkerman opvolger Piet Vat

MOLENLANDEN – Harmen Akkerman is de beoogd nieuwe wethouder voor de SGP in het college van Molenlanden. Hij volgt Piet Vat op, die eerder aangekondigde te stoppen als wethouder. Naar verwachting wordt Harmen op 11 juli 2024 formeel voorgedragen door de SGP-fractie. De raad neemt dan een besluit over zijn benoeming.

Fractievoorzitter Corné Egas: ‘Wij zijn blij dat Harmen de opvolging van Piet Vat op zich wil nemen. Harmen is een ervaren bestuurder en brengt kennis en senioriteit mee. Met de inhoudelijke uitdagingen die in onze gemeente de komende jaren spelen, is Harmen de juiste persoon op de juiste plek voor ons’.

Geen onbekende
Harmen is zeker geen onbekende in de politiek. Hij was 8,5 jaar wethouder van de voormalige gemeente Giessenlanden en hield zich toen bezig met portefeuilles als financiën, Jeugd en Gezin, Onderwijs en Volksgezondheid. Daarvoor was hij ook raadslid en wethouder in de gemeente Gorinchem.

Sinds maart 2022 is Harmen Akkerman als SGP raadslid weer nauw betrokken geraakt bij de politiek. Met de portefeuilles Participatie & integratie, Jeugdhulp, opvoeden en opgroeien, Volksgezondheid, WMO, Welzijn, Onderwijs(huisvesting) en Voedsel heeft hij een breed takenpakket.

Harmen (66 jaar) woont met zijn vrouw in Hoornaar. Hij geeft aan: ‘Ik kijk ernaar uit om me de komende periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2026 in te zetten als wethouder van de gemeente Molenlanden. Piet Vat heeft de afgelopen jaren veel werk verzet. Ik ga graag aan de slag om wat hij heeft opgebouwd verder voort te zetten’.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie