back to top
13.4 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeNieuwsGemeentepenningen voor vrijwilligers in Sliedrecht

Gemeentepenningen voor vrijwilligers in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Vrijwilligers zijn de mensen die de samenleving verbinden. Inwoners die stuk voor stuk energie steken in onze Sliedrechtse gemeenschap. Mensen die mogelijk maken dat anderen kunnen meedoen. Dit zijn mensen die van onschatbare waarde zijn voor de Sliedrechtse samenleving. Deze week, met de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december, staat in het teken van de waarde van vrijwilligerswerk en waarderen wij hun vrijwillige inzet. Daarbij past het uitreiken van Gemeentepenningen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft grote waardering voor de vrijwilligers die zich langdurig en op een bijzondere wijze hebben ingezet voor onze samenleving. Daarom heeft het college besloten aan enkele inwoners de Gemeentepenning toe te kennen. De Sliedrechtse Gemeentepenning kennen we alleen toe aan inwoners die zich vrijwillig ten minste 10 jaar voor de gemeente Sliedrecht of haar inwoners hebben ingezet en zich nog steeds inzetten voor onze gemeenschap. Dit jaar worden deze Gemeentepenningen op verschillende momenten uitgereikt.

De eerste Gemeentepenning wordt dit jaar uitgereikt aan Arie van Es. Meneer Van Es zet zich al jaren in voor Wilhelmus Muziekkorpsen. Na de eerste kennismaking met de trompet in het jeugd muziekkorps is meneer Van Es jarenlang actief geweest bij het showkorps. Naast zijn betrokkenheid bij het showkorps heeft Arie van Es in 1990 ook een bigband opgericht. Van deze succesvolle Bigband Blast! is hij nog steeds de motor en organisator. Zo organiseert hij regelmatig concerten als Sunday Jazz.

Arie van Es is niet alleen een gedreven muzikant, maar ook een betrokken Sliedrechtse inwoner. Zo is hij bestuurslid van de Stichting Sliedrecht en Cultuur. Hij is 15 jaar lid geweest van het Dagelijks Bestuur van Wilhelmus en heeft vanuit die rol op een fijne manier jarenlang leiding gegeven aan deze mooie vereniging. Ook heeft hij veel tijd en energie gestoken om de muziek bij de Sliedrechters te brengen. Met het showkorps tijdens streetparades en taptoes, maar zeker ook met Bigband Blast! Dat is van onschatbare waarde, want muziek verbindt mensen.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
13.4 ° C
13.9 °
12.8 °
77 %
2.7kmh
85 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
14 °
Advertentie
Advertentie