3.9 C
Sliedrecht
dinsdag, april 23, 2024
HomeVervallen-TVGemeentepenning uitgereikt aan zes Sliedrechters

Gemeentepenning uitgereikt aan zes Sliedrechters

SLIEDRECHT – “Op de Nationale Vrijwilligersdag, staan we stil bij alle vrijwilligers die we in onze gemeenschap hebben. Ook in Sliedrecht is de waarde van het vrijwilligerswerk niet in geld uit te drukken, het verrijkt het leven van heel veel inwoners, van diegenen die daar baat bij hebben en zeker ook van diegenen die vrijwilligerswerk doen,” aldus de burgemeester Jan de Vries.

De Sliedrechtse gemeentepenning wordt toegekend aan inwoners die zich vrijwillig ten minste 10 jaar voor de gemeente Sliedrecht of haar inwoners hebben ingezet en zich nog steeds inzetten voor onze gemeenschap.

Bernadette en Theo Struijk zijn al tientallen jaren actief voor de korfbalvereniging. Ieder in verschillende rollen zoals trainer en coach van het selectieteam, begeleider van het G-team, ledenwerving, organisatie van leuke bijeenkomsten, clubkleding en heel veel andere taken. Samen zijn zij onmisbaar voor de vereniging.

Ton Schippers is vanaf 2016 actief in de werkgroep “Gezondheid voor alles” Iedere week doet hij mee met het zogenaamde emmertjes protest bij Dupont/Chemours. Daarnaast is Ton iedere week bij ASVZ om een van de cliënten op te halen voor paardrijles. Ook de kinderboerderij van ASVZ en de gemeente kunnen rekenen op de ondersteuning van Ton. Naast deze taken zet Ton zich op veel meer vlakken in voor Sliedrecht en de Sliedrechters.

Maja de Bruin- van Gent Bij Humanitas Home-Start geeft zij de afgelopen 15 jaar meer dan 10 gezinnen een steuntje in de rug. Ook zorgt zij voor de begeleiding van nieuwe vrijwilligers. Daarnaast is Marja coördinator Spring-in van wijk 3 en 4 van Hervormde kerk. Zij zorgt er voor dat de juiste vrijwilligers op de juiste plek zijn. Als dat niet lukt staat Marja zelf klaar om in te springen.

Ad de Keizer en Ineke Boer krijgen beiden de gemeentepenning voor hun inzet voor de Watersport vereniging Sliedrecht. Ineke is havenmeester en zorgt niet alleen voor de tijdelijke ligplaatsen, ook heet ze de passanten hartelijk welkom en helpt ze met praktische en toeristische tips. Ad is al ruim 30 jaar bestuurslid van de Watersport vereniging. Met zijn technische kennis zorgt hij samen met de onderhoudsploeg voor het onderhoud. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol in het verdelen van het beperkte aantal ligplaatsen onder de vele leden.

Actueel weer

Sliedrecht
licht bewolkt
3.9 ° C
5.6 °
2.2 °
68 %
0.9kmh
29 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
13 °
za
8 °
Advertentie
Advertentie