back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVGaas in dijk tegen bevers

Gaas in dijk tegen bevers

DORDRECHT – In de dijk langs de Merwelanden ter hoogte van de Sterrenwacht komt een ondergronds gaasscherm. Dit meldt de gemeente Dordrecht. Dit scherm moet voorkomen dat bevers gangen of holen in de dijk graven.

De werkzaamheden beginnen maandag 5 december en duren anderhalve week.

Eerder dit jaar begon de dijk al licht te verzakken doordat een bever een hol had gegraven. Onderzoek wees uit dat er al op meer plaatsen gangen waren gegraven. Daarop hebben de gemeente Dordrecht en waterschap Hollandse Delta een plan gemaakt om verdere schade aan de dijk te voorkomen. Als de zomerdijk het zou begeven, zou de Hel- en Zuilespolder, waar het recreatiegebied ligt, deels overstromen.

Beschermd
De provincie Zuid-Holland heeft ontheffing verleend voor de maatregelen. De bever is een beschermde diersoort. Bij de keuze van het gaas wordt er rekening mee gehouden dat bevers er met hun tanden niet verstrikt in kunnen raken. In de Biesbosch leven naar schatting 300 bevers. In 1826 was het knaagdier uitgestorven in Nederland, in 1988 werden er enkele bevers uit Oost-Europa in de Biesbosch losgelaten.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie