13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuwsFilmclub Cine'67 wint laureaat regionaal filmfestival

Filmclub Cine’67 wint laureaat regionaal filmfestival

REGIO – De Filmclub Cine’67 heeft met de film ‘De Buitenplaats’ de eerste prijs veroverd op het jaarlijks regionale filmfestival van ZH’12, het overkoepelend orgaan van amateurvideoclubs in Zuid Holland. Het festival werd gehouden op 20 april 2024 in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

Op dit festival draaien de beste films die in het voorgaande jaar door de leden van de filmclubs zijn gemaakt. De films zijn vooraf door een deskundige jury beoordeeld en de prijsuitreiking vindt tijdens het festival plaats.

Dit jaar werd het festival georganiseerd door Cine’67. De opening van het festival werd verzorgd door Kimm Mulder de perkamentdichter van Zwijndrecht met een gedicht over film en de emotie die deze kan oproepen. Dan een korte impressie van Zwijndrecht en haar videoclub.

‘De Buitenplaats’ werd gemaakt door Bert Mellaart en Dan Bekker. De film informeert ons over de ontwikkelingen rondom de enige nog bestaande buitenplaats ‘Huys ten Donck’ in Ridderkerk bij Rotterdam. Volgens de jury een film met een verrassende structuur, rustige opbouw, zorgvuldige research, goede teksten en toepasselijke voice-over.

In totaal werden in de Tuyter 21 films vertoond, waarvan 13 in de categorie ‘fictie’ en 8 in de categorie ‘non-fictie’. Later dit jaar zullen de best-scorende films worden vertoond op het NOVA Nationale Filmfestival dat wordt gehouden op 7 en 8 december 2024 bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Voor verdere informatie over de prijswinnaars en sfeer van het festival verwijzen we naar de website NOVA ZH’12 – ZH’12 Filmfestival 2024.

Ben je benieuwd naar verdere activiteiten van Cine’67, de filmmakers van Zwijndrecht, Hendrik-Ido Ambacht en Ridderkerk dan ben je van harte welkom op een van de clubavonden die om de veertien dagen op donderdagavond in het wijkgebouw Prins Bernhardstraat 7 in Zwijndrecht worden gehouden. Kijk op: https://www.facebook.com/cine67Zw. of www.cine67.nl.

Dit bericht is geschreven door de redactie van RTV Ridderkerk.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie