back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeAgendaExpositie 'Meten is Weten Toch?'

Expositie ‘Meten is Weten Toch?’

MOLENLANDEN – In museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf is de nieuwe expositie gewijd aan allerlei meet- en weeginstrumenten die vroeger gebruikt werden en nog steeds worden gebruikt. Hoeveel weegt dat? Hoe warm is het? Hoeveel past erin? Zomaar wat vragen die je in het dagelijks leven stelt.

Het meten en wegen begint al als een baby wordt geboren. Als kinderen groter worden, komen ze thuis en op school in aanraking met diverse rekenkundige voorwerpen, zoals een liniaal en maatbekers.

Verschillende beroepen maken gebruik van diverse meetinstrumenten. Zo had de kruidenier een weegschaal om zijn handelswaar af te wegen. De melkboer gebruikte de melkpint voor de juiste hoeveelheid melk voor zijn klanten.

In de bouw wordt ook wat afgemeten. De precieze afmeting is van groot belang voor een constructie van een gebouw.

Weten hoeveel je zelf weegt? In de museumschuur staat een bascule waarmee je met gewichten je eigen gewicht kunt berekenen. Daarnaast zijn er in het museum ook een bloeddrukmeter om zelf te proberen en een weegschaal om zelf snoep af te wegen.

Naast het museum is de voormalige kuiperij Van Engelen uit Molenaarsgraaf. Hier zijn diverse inhoudsmaten te bewonderen.

En Meten is Weten.. Toch? U bent van harte welkom!

De expositie is van 8 juni tot en met 21 september 2024 te zien op dinsdag en zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur in museum Het Voorhuis aan het Koekoekspad 1. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Leden betalen 2 euro, niet-leden 4 euro. Groepen kunnen een afspraak maken via reservering@binnenwaard.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie