14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeNieuwsEstafette Rotary 100 jaar doet Alblasserwaard aan

Estafette Rotary 100 jaar doet Alblasserwaard aan

REGIO – De emissieloze estafette ter ere van het honderdjarige bestaan van Rotary in Nederland, is woensdagmiddag door de Alblasserwaard getrokken. De fietsers gingen van Rotaryclub Noord en Merwede in Kinderdijk naar Rotaryclub Alblasserwaard in Bleskensgraaf om vervolgens door te fietsen naar Rotaryclub Sliedrecht. In Bleskensgraaf werd een aantal fruitboompjes overhandigd aan wethouder Jan Lock van de gemeente Molenlanden, als aanzet voor een voedselbos in Molenlanden.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste Rotaryclubs in Nederland zijn opgericht. Om dat te vieren wordt er onder andere een emissie loze Estafette georganiseerd. Deze is, per fiets, op 28 januari van start gegaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam en verbindt de 500 clubs in Nederland met elkaar via 5.000 km over de mooiste fietspaden. De tocht eindigt op zaterdag 16 december in Hulst, waar een door Rotary aangeboden voedselbos wordt aangeplant.

Donderdag ging de tocht door de Alblasserwaard, waarbij diverse leden van de verschillende Rotaryclubs de fietstocht aflegden en het ‘stokje doorgaven’. Bij restaurant De Burgemeester in Bleskensgraaf ontving wethouder Jan Lock uit handen van Rotaryclub Alblasserwaard een aantal fruitboompjes, als aanzet voor een lokaal voedselbos in Molenlanden; in navolging van het Rotary voedselbos in Hulst. Daarna werd de tocht vervolgd naar Rotaryclub Sliedrecht. Op 18 november gaat de tocht verder naar de Rotaryclubs in Gorinchem, Asperen en Dussen.

De leden van Rotary Alblasserwaard maken onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid daarbij. Hiertoe heeft de club initiatief genomen voor de Wensboom en organiseert als fundraisers onder andere de Alblasserwaardse Haring Paling Party en de Fietsmolentocht. De club is opgericht op 16 mei 1989 en heeft een ledenaantal dat schommelt rond de veertig leden. Wekelijks worden bijeenkomsten georganiseerd bij restaurant De Burgemeester voor ontmoeting, afstemming en inspiratie.

 

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie