23.2 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVErfgoed Hardinxveld-Giessendam in beeld

Erfgoed Hardinxveld-Giessendam in beeld

H’VELD-G’DAM – In een langs de dijk gesitueerd dorp als Hardinxveld-Giessendam staan veel panden, die iets van de geschiedenis van het dorp laten zien. Cultuurhistorische en markante woningen en andere gebouwen hebben invloed op het karakter van een dorp.

Op verzoek van de Stichting Dorpsbehoud is een inventarisatie gemaakt van alles wat beeldbepalend is.

VAN INVENTARISATIE NAAR BOEK
Architect Arie van der Meijden en beeldend kunstenaar Evert van Lopik hebben tal van uren gestoken in het schouwen van de hiervoor in aanmerking komende gebouwen, met als resultaat een grote en mooie lijst van 211 panden, met daarbij een foto en een korte beschrijving. Een resultaat om trots op te zijn.

Eind januari 2023 verschijnt deze lijst in boekvorm en is dan voor iedereen verkrijgbaar. De op de gemeentelijke- en rijksmonumentenlijst opgenomen panden zijn hier ook in opgenomen.

Voor deze uitgave is de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam een samenwerkingsverband aangegaan met de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam. Het uitgangspunt van dit project is dat de panden meer aandacht moeten krijgen. Nu en in de toekomst. Juist vanwege die toekomst is het zo belangrijk dat we onze geschiedenis kennen. Onderdeel van de presentatie ervan is dat het boek uitgereikt zal worden aan alle eigenaren/bewoners van de er in voorkomende panden. Daarnaast komt het boek voor iedereen te koop.

Voor de financiering van het boek zijn enkele bijzondere donaties ontvangen. Zo zijn er bijdragen van Kringloop De Cirkel Hardinxveld-Giessendam, de Rabobank Lek en Merwede, de Gemeente Hardinxveld-Giessendam en is er een aanvullende bijdrage van de liquiderende Stichting 75 jaar Vrijheid Hardinxveld-Giessendam.

Voor de presentatie van het boek, de hierbij behorende publiciteit en een aantal activiteiten die de beeldbepalende panden blijvend onder de aandacht moeten houden is een grote bijdragen ontvangen van de Maatschappelijke Agenda van Hardinxveld-Giessendam.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
23.2 ° C
24.6 °
21.7 °
64 %
2.7kmh
100 %
di
23 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
Advertentie
Advertentie