13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeVervallen-TVDrie auto's gestolen in Sliedrecht, Toyota model RAV4

Drie auto’s gestolen in Sliedrecht, Toyota model RAV4

SLIEDRECHT – In de nacht van zondag op maandag 30 janauri 2023 zijn er op verschillende locaties in Sliedrecht maar liefst 3 personenauto’s gestolen. Al snel bleek het bij alle drie de diefstallen te gaan om een Toyota van het type RAV4.

Hoe de diefstallen precies hebben plaats gevonden, wordt door de politie onderzocht.

Een van de mogelijkheden is dat men misbruik heeft weten te maken van het keyless entry systeem.

Door middel van geavanceerde hardware kunnen criminelen auto’s – uitgerust met keyless ride – op afstand ontgrendelen.

Hiervoor hoeft men alleen maar binnen het bereik van de autosleutel te komen. Met een ontvanger wordt het digitale signaal van de autosleutel opgevangen, waarna dit wordt gekopieerd naar een zender. Dankzij het nagebootste signaal gaat de auto van het slot en kan hij worden gestart. Zelfs de muren van uw woning houden deze vorm van diefstal niet tegen !!

Een simpele manier om dit te voorkomen is om de autosleutel in een metalen blik te bewaren zoals bijvoorbeeld een metalen koektrommel. Het is wel heel belangrijk om te testen of het blik het signaal goed tegenhoudt.

U kunt dit testen door de sleutel in het blik te leggen en vervolgens bij het slot van de auto te houden. Draai het blik alle kanten op. Als het geschikt is, vergeet dan niet om ook uw reservesleutel hierin te bewaren.

bron: instagram wijkagentensliedrecht

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie