14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVDoorstoken kost kerk 150.000 euro: 'Moeilijke keus om dicht te gaan'

Doorstoken kost kerk 150.000 euro: ‘Moeilijke keus om dicht te gaan’

REGIO – De gevolgen van de hoge energierekening zijn groot. Mensen raken in verschillende problemen door de armoede. Zo gaan er een hoop kinderen zonder ontbijt of lunch naar school en nu sluiten er drie kerken in de regio door de hoge energieprijzen. De Rooms-katholieke kerken in Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht schrappen de zondagsdiensten voor drie maanden. Vanaf 1 december blijft het licht en de kachel uit. “Doorstoken kost ons ruim 150.000 euro. En dat hebben we niet,” zegt priester Sander Verschuur.

“We krijgen een beetje inkomsten door de collecte, maar dat is niet bedoeld om de energierekening mee te betalen.” In de Sint Anthoniuskerk in Dordrecht oefent op woensdagmiddag het vrouwenkoor. Op woensdagavond gaan de diensten nog wel door. “Mensen moeten zich wel warm kleden, want het is hier nu al fris. De zondagsdiensten schrappen we tot 1 maart. Dan hopen we dat het weer warmer wordt.”

16 graden
Tijdens de sluiting van de Sint Anthoniuskerk in Dordrecht, de Heilig Hart-kerk in Zwijndrecht en de Onbevlekte Ontvangenis van Maria-kerk in Papendrecht kunnen de mensen terecht in de Verrezen Christus-kerk in Dordrecht, de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand-kerk in Sliedrecht en de Nicolaaskerk in Hendrik-Ido-Ambacht. Maar ook daar moet je je goed aankleden. Daar wordt het namelijk niet warmer gestookt dan 16 graden.

Tijdens de kerst kunnen Rooms-katholieken wel terecht in de gesloten kerken. “Dan kunnen we de dagen samen vieren. En hoe het er volgend jaar uitziet zullen we tegen die tijd bekijken.”

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie