Sliedrecht
zaterdag, juli 27, 2024
HomeSportDèvon Kuijstermans en Guillaume Visser winnen Draai Rond de Kraai

Dèvon Kuijstermans en Guillaume Visser winnen Draai Rond de Kraai

REGIO – Op zaterdag 11 mei 2024 werd de 26ste editie verreden van de wielerronde de ‘Draai Rond de Kraai’ in Rijsoord. Start en finish was, zoals vanouds, aan de Vlasstraat en de weersomstandigheden voor de renners waren perfect met een heerlijk zonnetje en klein briesje wind op de fiets.

Er werden 3 wedstrijden verreden in de middag. Afgetrapt werd met een criterium voor de Sportklasse (M) over 40 kilometer. Het werd een wedstrijd waarin een groep van 4 uit de greep van het peloton kon wegblijven. De sprint werd gewonnen door Arian Oosthoek van MTB-Club Discovery. Tweede werd Corne Verhoeks van WTC Maas-Waal en de derde plaats was voor Wouter Ruchtie van USWV De Domrenner.

Het podium van de Sportklasse met v.l.n.r. Wouter Ruchtie (3), Arian Oosthoek (1) en Corne Verhoeks (2).

Daarna vertrokken de dames voor hun wedstrijd over 50 kilometers. Het startschot werd verricht door wethouder Fleur Stip. Vorig jaar werd Dèvon Kuijstermans nog op de streep verslagen in de sprint. Dit jaar werkte haar tactiek beter, want ze kwam nu solo en als eerste over de finish. Achter haar won Lisa van Heel de sprint om de tweede plaats van Isa Pieterse, die daarmee derde werd. Bijna een minuut later volgde de rest van het peloton pas. De sprint daarvan werd gewonnen door Elise Timmerman.

Het podium van de Dames met v.l.n.r. Isa Pieterse (3), Dèvon Kuijstermans (1) en Lisa van Heel (2).

De slotwedstrijd was die van de Elite- & Beloften-Amateurs. Zij reden hun wedstrijd over 80 kilometer. Ook dit was een spannende wedstrijd, waarbij het slot van het criterium werd gedomineerd door een kwartet renners dat zich los had weten te maken van het peloton. De snelste van de dag werd Guillaume Visser. Tweede werd Steyn van der Veen en Ruben van Randeraat pakte net als vorig jaar de derde plaats.

Foto’s Elite- & Beloften Amateurs: Aad Hoogendijk.

Dit bericht is geschreven door de redactie van RTV Ridderkerk.