14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVDe 16e Veteranendag in Sliedrecht

De 16e Veteranendag in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Zaterdag 26 november vond de 16e Veteranendag plaats in Sliedrecht. Ieder jaar nodigt burgemeester Jan de Vries de Sliedrechtse veteranen uit. Met deze Veteranendag bedankt de gemeente de veteranen voor hun inzet voor vrijheid. Ook de partners zijn uitgenodigd omdat zij het mogelijk maken dat de veteranen hun belangrijke werk verrichten.

Burgemeester De Vries sprak de aanwezigen toe: “Goed dat we samen kunnen komen, samen stil kunnen staan bij vrede en vrijheid en de offers die daarvoor gelaten zijn. Deze dag eren wij u als onze veteranen. En zo eren wij alle veteranen die bijgedragen hebben aan de vrijheid van Sliedrecht en van ons land. Dat doen wij ook ieder jaar op 4 mei.”

“Ook onze verzetsstrijders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan onze bevrijding. Waaronder ook de Liniecrossers. Een verzetsgroep bestaande uit Sliedrechters en streekgenoten. In het laatste halfjaar van de Tweede Wereldoorlog staken zij 374 keer de frontlinie over. Deze liniecrossers bouwden een figuurlijke brug over de Merwede naar de vrijheid. Zij smokkelden geheime informatie, goederen en ook personen.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie