21.7 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVD66 wil dat nachtbus naar Rotterdam weer gaat rijden

D66 wil dat nachtbus naar Rotterdam weer gaat rijden

REGIO – De D66-fracties in Papendrecht en Alblasserdam willen dat de nachtbus tussen Rotterdam en Hardinxveld, Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam weer gaat rijden. Deze dienst, lijn 891, werd met de start van de corona-lockdown in maart 2020 geschrapt.

De nachtbus, beter bekend als de BOB-bus, is bedoeld om jongeren uit Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en daaromheen liggende gemeenten de mogelijkheid te geven uit te gaan in Rotterdam, omdat het uitgaansleven in deze gemeenten voor jongeren beperkt is.

Tessa Stegman, raadslid van D66 Alblasserdam: “Ik spreek veel jongeren die na een
avondje stappen in Rotterdam nu met dure taxi’s terug moeten, terwijl er altijd een mooi, veilig en duurzaam alternatief bestond met de BOB-bus. Wat ons betreft komt deze lijn terug. Goed werkend OV en doen wat is afgesproken moeten bovenaan het lijstje staan van gedeputeerde Zevenbergen van de Provincie Zuid-Holland.”

Afspraak
Qbuzz maakte eerder afspraken met de provincie Zuid-Holland en de gemeenten dat er twee nachtlijnen zouden rijden in de nacht van zaterdag op zondag tussen Rotterdam Centraal en de Drechtsteden, in een zogenoemde concessie. Ondertussen heeft Qbuzz naar buiten gebracht juist meer te gaan focussen op lijnen die overdag rijden. Daarmee komt de terugkomst van de nachtbus nog verder op de achtergrond.

Yorick Hardenbol van D66 Papendrecht: “Het kan niet zo zijn dat hierdoor de nachtbus helemaal niet meer rijdt. Jongeren hebben gedurende lange tijd zeer veel moeten laten in coronatijd. Bovendien is deze lijn deel van de afspraak die busmaatschappij Qbuzz moet nakomen.” Yorick Hardenbol zegt te begrijpen dat ook Qbuzz last heeft van personeelstekort. “Maar jongeren mogen hier niet de dupe van worden. Zij hebben hun leven noodgedwongen moeten pauzeren in coronatijd om de ouderen en kwetsbaren te beschermen. Laten we hen dan nu met dit kleine gebaar iets teruggeven, ook als dat vollere bussen betekent overdag.”

Dit bericht is afkomstig van mediapartner RTV Papendrecht 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
21.7 ° C
24.4 °
17.8 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
22 °
wo
18 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
Advertentie
Advertentie