back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsBusiness Speeddaten om regionale inkoop te stimuleren in de regio Drechtsteden

Business Speeddaten om regionale inkoop te stimuleren in de regio Drechtsteden

REGIO – Op 4 juni vond het inspirerende event ‘Business Speeddaten’ plaats bij Van Wijngaarden Groothandel BV in Sliedrecht. Tijdens het event kregen bedrijven, overheid en onderwijs de kans om elkaar beter te leren kennen. Het doel? De regionale inkoop stimuleren.

Erik van Noordenne, directeur Bouw- en Inframensen, trad op als dagvoorzitter. Chris van Benschop, wethouder van Dordrecht en lokale trekker van de pijler Werken & Economie, opende het evenement.

Zij benadrukte het belang van regionale samenwerking en inkoop. ‘Als gemeente Dordrecht proberen we zoveel mogelijk regionaal in te kopen. Hiermee stimuleren we de regionale economie, verlagen we samen de CO2-uitstoot en creëren we werkgelegenheid voor onze inwoners’.

First Dates
Hoogtepunt van het evenement waren de speeddatesessies. De deelnemers rouleerden om de 20-30 minuten tussen verschillende tafels, zodat iedereen de tijd had om kennis te maken met een nieuw gezelschap.

Ze stelden zichzelf voor, vertelden wat zij de regio te bieden hebben en hoe zij de onderlinge relaties willen versterken. Deze dynamische en interactieve sessies leverden waardevolle connecties en inzichten op.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Een van de deelnemers, Raoul Bandell, werkt voor SERIS Security. SERIS Security koopt al veel zaken regionaal in, zoals: websitebeheer, arbodiensten, schoonmaak en catering, waarmee zij het lokale ondernemerschap ondersteunen. Regionaal inkopen vraagt om samenwerken.

Raoul: ‘Een succesvolle samenwerking vraagt om moed. De moed om over je eigen schaduw heen te stappen en te durven delen. Door te delen, vermenigvuldig je waarde en bereik je gezamenlijke doelen. Daarnaast zijn regionale samenwerkingen erg belangrijk voor onze toekomst.

Gezamenlijk behouden we op deze manier talent in de regio en wordt economische groei gerealiseerd, wat weer bijdraagt aan een gezond woon-, werk- en recreatiegebied. Daarnaast dragen we gezamenlijk ook nog bij aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen’.

Organisatie
Het ‘Business Speeddaten’ event, georganiseerd door de Federatie Werkgevers Drechtsteden en Smart Delta Drechtsteden, had een geslaagde uitkomst: het bracht bedrijven, overheid en onderwijs samen én zij onderstreepten het belang van regionale samenwerking.

Dit evenement is slechts het begin, in het najaar volgen nog een of meerdere masterclasses die dieper ingaan op verschillende aspecten van lokale inkoop. Samen werken we aan een slimmere manier van regionaal samenwerken.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie