back to top
19.2 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeNieuwsBurgemeester sluit woning na vermoedelijke vondst verdovende middelen

Burgemeester sluit woning na vermoedelijke vondst verdovende middelen

H’VELD-G’DAM – Burgemeester Dirk Heijkoop heeft een woning aan de Neptunusstraat in Hardinxveld-Giessendam gesloten. In de woning werden op 21 februari 2024 vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen.

Het besluit is ingegaan op zondag 25 februari en geldt voor een periode van minimaal drie maanden. Op 21 februari 2024 viel de politie de woning aan de Neptunusstraat binnen.

In de woning werden vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. Alle materialen die een relatie hadden tot de verdovende middelen, zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd.

Sluiten woning
Het in bezit hebben van verdovende middelen valt onder zware criminaliteit. Door de Wet Damocles heeft een burgemeester verschillende mogelijkheden om op te treden bij het aantreffen van verdovende middelen.

Eén van deze middelen is het sluiten van een woning voor een bepaalde tijd. De woning aan de Neptunusstraat wordt voor een periode van minimaal drie maanden gesloten.

Tijdens deze periode is het verboden om de woning te betreden. De bewoners en direct omwonenden van de woning zijn door de gemeente per brief geïnformeerd over de sluiting.

Ongewenste activiteiten
Burgemeester Dirk Heijkoop: ‘Het in bezit hebben of verhandelen van verdovende middelen tolereer ik niet in ons dorp. Als gemeente treden we dan ook streng op tegen deze ongewenste activiteiten’.

Meld signalen!
Burgemeester Dirk Heijkoop roept inwoners van Hardinxveld-Giessendam op om signalen van criminele activiteiten te melden bij de politie: ‘Wees alert op de signalen en maak direct een melding bij de politie wanneer je het vermoeden hebt van criminele activiteiten’.

Meldingen kun je doorgeven aan de politie via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000) of via: www.meldmisdaadanoniem.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
19.2 ° C
20.6 °
17.8 °
81 %
0.9kmh
9 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
19 °
Advertentie
Advertentie