6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeNieuwsBij deze iftar is iedereen welkom: 'We willen goede daden verrichten'

Bij deze iftar is iedereen welkom: ‘We willen goede daden verrichten’

REGIO – Linzensoep, gehaktschotel, rauwkostsalade en uiteraard baklava: het was zaterdag goed toeven tijdens de iftarmaaltijd in de Aksa Moskee in Dordrecht. Al stonden niet de culinaire hoogstandjes, maar de saamhorigheid centraal. ‘Het bewustzijn dat je goede daden verricht, dat is het hoofddoel van de ramadan’.

Drie dames waren al vroeg in de ochtend aan de slag met de maaltijd. Niet zonder reden, want er schoven ongeveer negentig mensen aan. De moskee organiseert deze ramadan tien van zulke maaltijden en iedereen is van harte welkom. ‘Meestal op vrijdag, zaterdag en zondag’, zegt vice-voorzitter Ilhan Ozturk.

‘Teken van verbondenheid’
Naast verschillende moskeebezoekers waren ook politieagenten, Dordtse politici en voorzitter Hans Berrevoets van het Platform Dordtse Kerken van de partij. “Een teken van verbondenheid en het begin van een dialoog waar we allemaal naar streven”, aldus Berrevoets, die zegt dat vertegenwoordigers van verschillende religies elkaar blijven opzoeken. ‘We zijn allemaal Dordtenaar’.

Ook Ahmet Polat van het Platform Turkse Dordtenaren zegt dat er ‘gezamenlijk aan de harmonie in de stad’ wordt gewerkt. ‘We hebben al lang banden met de andere gemeenschappen in Dordrecht en na de ramp in Turkije (in februari 2023, red.) hebben we die samenwerking nog meer kracht bijgezet. Samen willen we onze stad nog meer versterken, daarin zijn we hard op weg’.

Dit is een bericht van de redactie van RTV Dordrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie