17.9 C
Sliedrecht
woensdag, mei 22, 2024
HomeVervallen-TVBesluit over komst AZC in Sliedrecht-Noord uitgesteld tot maart

Besluit over komst AZC in Sliedrecht-Noord uitgesteld tot maart

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft het besluit over de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) in Sliedrecht-Noord uitgesteld. Reden zijn de zorgen van zowel raadsleden als inwoners. Het besluit is verzet naar begin maart.

Deze week maakte de gemeente Sliedrecht bekend dat ze een opvanglocatie in Sliedrecht-Noord wil inrichten voor minimaal 100. Ook wil de gemeente een plek creëren voor 150 statushouders in de regio. De gemeente is wettelijk verplicht om voor asielzoekers opvang te zoeken. Het eventuele centrum moet nog worden gebouwd.

Tijdens een raadsvergadering donderdag, waarin de komst van het AZC besproken werd, hebben zowel raadsleden als inwoners van Sliedrecht hun mening laten horen. Daaruit bleek dat mensen zorgen hadden over de snelheid waarmee het besluit genomen zou worden. PVV-leider Geert Wilders was aanwezig om de bewoners ‘een hart onder de riem te steken’.

De gemeenteraad geeft aan extra tijd nodig te hebben om alle belangen zorgvuldig af te wegen. Daarom is de vergadering over het besluit van 21 februari uitgesteld naar dinsdag 7 maart.

Bron: Mediapartner Rijnmond

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
17.9 ° C
19.5 °
17 °
74 %
3.6kmh
67 %
wo
18 °
do
18 °
vr
16 °
za
16 °
zo
21 °
Advertentie
Advertentie