13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeSportBekroont topseizoen met bekerwinst!

Bekroont topseizoen met bekerwinst!

H’VELD-G’DAM – De mannenhoofdmacht van de Hardinxveldse volleybalvereniging OKK’70 heeft het toch al succesvolle seizoen bekroond met het winnen van de regiobeker. In de finale werd, behoudens een dip in het derde bedrijf, op overtuigende wijze afgerekend met het Maasbrachtse Limax: 3-1.

In de voorbereiding richting de finale lieten de Hardinxveldse mannen niets aan het toeval over. Naast de reguliere trainingen, waarin op het scherp van de snede werd toegewerkt naar de climax van het seizoen, werd er een tweetal oefenwedstrijden tegen tweede divisionisten afgewerkt.

Op de finaledag zelf was er vervolgens een lichte training en werd er gezamenlijk een overheerlijke pastamaaltijd genuttigd, zodat het team de wedstrijd vol energie aan kon vangen.

 

Na het voorstellen van de scheidsrechters en spelers aan het verwachtingsvolle en in ruime getalen aanwezige publiek was het dan eindelijk zover; weken na het behaalde kampioenschap en de daarbij behorende promotie kon het seizoen het slot krijgen dat het vanuit Hardinxvelds perspectief verdient.

Als een komeet schoot de ploeg in sporthal De Basis te Sliedrecht uit de startblokken. De Maasbrachtenaren wisten zich geen raad met de service van de Hardinxvelders en hadden daarnaast zichtbaar last van plankenkoorts, gezien de aanvankelijk hoge foutenlast die met name in de aanval geproduceerd werd.

Het felle spel van de OKK’70 mannen, ondersteund door alert verdedigend werk van Erik-Jan Oudenes, was de Limburgse opponent dan ook veel en veel te machtig. De ferme aanvalsslagen en hoge blokkeringen van Rens de Ruiter leverde belangrijke punten op en een afstraffing leek bij 20-9 in de maak.

Op basis van een harde sprongserve en lagere foutenlast stribbelden Limax nog goed tegen en liet de ploeg zien weldegelijk goed volleybal te kunnen spelen. De marge die de Hardinxvelders hadden opgebouwd was echter ruimschoots voldoende om zonder problemen een 1-0 voorsprong te pakken: 25-17.

Het tweede bedrijf kende aanvankelijk een gelijk opgaande score. De beste speler aan Limax zijde wist dankzij zijn enorm hoge bereik de nodige punten binnen te slaan en ook de andere Limburgse aanvallers presteerden stukken beter dan in deel 1.

Daarbij kwam de OKK’70 passing onder druk te staan, waardoor het Hardinxveldse aanvalsspel onvoldoende uit de verf kwam. Onder leiding van de vers ingebrachte Patrick de Bruijn werd in het achterveld echter spoedig orde op zaken gesteld, waardoor de in blakende vorm verkerende Jesse Maasland naast het blokkerende werk ook zijn stempel kon drukken in aanvallend opzicht.

Collega middenman Stijn Boogaard liet zich in deze fase eveneens van zijn beste kant zien en zo kon het gebeuren dat de spanning die er tot halverwege de set was verdween en er wederom een comfortabele 25-17 op de borden verscheen.

Van meet af aan was er van druk en degelijk spel in het derde speldeel aan Hardinxveldse kant geen enkele sprake. Meerdere servefouten op rij, onvoldoende doorgeslagen aanvallen en een matige blokkering tegenover de met hernieuwde energie spelende Limburgers aan de overzijde van het net zorgde voor een totale omslag van het spelbeeld.

De afwisseling van spelverdelers deed de opponent uit Maasbracht zichtbaar goed en veel van de aanvallen werden via de OKK’70 blokkering buiten bereik van de Hardinxveldse verdediging geslagen. Enigszins tegen zichzelf spelend moesten de Hardinxvelders deze set dan ook het hoofd buigen (25-17) al waren er in de slotfase wel de nodige tekenen van herstel zichtbaar.

Dat het in deel vier anders moest waren de OKK’70 spelers zich zeer van bewust en dus werd de druk goed opgevoerd bij de start van deze set. Omdat ook Limax, gesterkt door de setwinst, zich aanvankelijk niet onbetuigd liet was de strijd tot 7-7 spannend.

Spelverdeler Michel de Bruijn, die zelf ook al een aantal punten op zijn naam had gezet, wist in deze fase van de wedstrijd zijn aanvallers op maat te bedienen. Limax moest het antwoord op het aanvalsgeweld dat dit via aanvoerder Martijn de Bruijn en de inmiddels op de diagonaal geposteerde Dennis van der Waal opleverde schuldig blijven.

De eveneens goed ingevallen Jonathan Heijting serveerde er lustig op los, zweepte het publiek flink op, en sloeg daarmee het beslissende gat in de score. De als gebruikelijk betrouwbare libero Stan den Ouden toonde nog maar eens zijn lichtvoetigheid en prima reflexen, waarmee hij het in groen gehulde deel van de toeschouwers op de banken kreeg.

Daarmee was het Limburgse verzet definitief gebroken, al liet het laatste punt lang op zich wachten. Het door spelverdeler Michel vrijspelen van uitblinker Dennis, die de bal genadeloos tussen de lijnen ranselde, was uiteindelijk het startsein voor een OKK’70 feestje: 25-15.

Een prachtige prestatie van de OKK’70 mannen waar we als vereniging en team ongelofelijk trots op mogen zijn. We werken er als team uiteraard hard voor, maar zonder de vereniging en het publiek dat er voor zorgt dat we de gelegenheid krijgen om ons op volleybal te focussen en ons steunt bij de wedstrijden, had het ons natuurlijk nooit gelukt.

Daarom, voor de laatste keer dit seizoen, ontzettend bedankt voor jullie support! We hebben er enorm van genoten en hopen dat we ook komend seizoen, als we de 2e divisie onveilig gaan maken, weer op jullie kunnen rekenen. Wij gaan ons vanaf volgende week hierop voorbereiden en daarna de ‘beach’ op. Tot in 2024-2025, tot in de 2e divisie!

Bron: Okk70.nl.

Met dank aan Erik Versluis voor de fotobijdragen.

 

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie