back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVBeatrixziekenhuis behaalt hoogste score in Elsevier Weekblad ‘Beste ziekenhuizen en klinieken’

Beatrixziekenhuis behaalt hoogste score in Elsevier Weekblad ‘Beste ziekenhuizen en klinieken’

GORINCHEM – Alweer heeft het Beatrixziekenhuis dit jaar een hoge score behaald in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen en klinieken’ van Elsevier Weekblad.

Samen met adviesbureau SiRM heeft Elsevier 252 ziekenhuizen en klinieken onderzocht. In totaal 51 zorginstellingen – waaronder het Beatrixziekenhuis – springen eruit met een uitstekende kwaliteit van één of meer van zes veelvoorkomende behandelingen. Het Beatrixziekenhuis heeft met drie behandelingen de hoogst haalbare score.

Hoogst mogelijke score voor behandeling van borstkanker, staaroperaties en knieprothesen

De onderzoekers selecteerden zes veelvoorkomende behandelingen: knie- en heupprothese, staaroperatie, gewichtsverminderende operatie – zoals een maagband –, behandeling van borstkanker en veneuze ziekten, zoals spataderen. Beste ziekenhuizen en klinieken 2022 is géén ranglijst en de resultaten zeggen ook niets over de kwaliteit van de geleverde zorg in absolute zin.

Op basis van een onderlinge vergelijking krijgen de beoordeelde zorginstellingen een eindscore: minimaal 1 en maximaal 4 ‘bolletjes’. Het Beatrixziekenhuis behaalt de maximale score van vier bolletjes met de behandeling van borstkanker, staaroperaties en knieprothesen.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie