Sliedrecht
donderdag, september 19, 2024
HomeNieuws69e wielerronde van Papendrecht verreden

69e wielerronde van Papendrecht verreden

PAPENDRECHT – Op zaterdag 1 juni is de 69e wielerronde van Papendrecht verreden op het vertrouwde parcours in het centrum van het dorp.

Onder prima weersomstandigheden streden ruim 150 deelnemers in 4 verschillende wedstrijdelementen om de podiumplekken. Het programma werd geopend door de dames, waarin Melissa Hofman de winst naar zicht toe trok.

In de Sportklasse categorie mocht Justin Meulpolder van DRC de Mol de hoogste trede van het podium beklimmen.

Vervolgens was het de beurt aan de 4-mijl van Papendrecht. Ruim 40 deelnemers namen deel aan dit hardloop onderdeel waarin een ieder met zijn eigen doelen startte. Lars Gerritsen was net als in de editie van 2019 duidelijk de snelste. Verschillende lopers wisten hun persoonlijke record aan te scherpen.

De Jumbo Ronde van Papendrecht werd afgesloten met de Elite-Koers. Na een spannende wedstrijd, met een gemiddelde snelheid van maar liefst 44 kilometer per uur, wist Quinten Veling de sprint van de kopgroep met overmacht te winnen.