6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeAgenda6 April - 10 jaar Repair Cafe Sliedrecht

6 April – 10 jaar Repair Cafe Sliedrecht

SLIEDRECHT – 10 jaar geleden startte het Repair Café in Sliedrecht. Inmiddels hebben zo’n 1000 apparaten een nieuw leven gekregen en zijn er vele kledingstukken en knuffels gerepareerd.

Zoals de grasmaaier die zijn nieuwe leven vierde met een kanon van grassprieten door de ruimte, de klok met grote emotionele waarde die weer mee kon met de tijd, een waardevolle cd die bevrijd werd uit z’n speler waardoor belangrijke muziek weer geluisterd kan worden of de knuffel die na een reparatie ook troost en vreugde kon geven aan de volgende generatie.

Soms zijn de reparaties simpeler dan je denkt en is enkel binnenlopen voldoende voor een apparaat om spontaan weer te werken of hoef je enkel iemand te wijzen op de juiste knop om het apparaat te starten.

Al deze reparaties worden al 10 jaar verzorgd door verschillende vrijwilligers die iedere maand weer hun best doen zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Steeds meer mensen weten het Repair Café te vinden dat elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 tot 13:00 uur geopend is in Bibliotheek AanZet in Sliedrecht. Door het te (laten) repareren spaar je kosten voor nieuwe spullen uit en lever je een positieve bijdrage aan het milieu.

Zaterdag 6 april is er een feestelijk Repair Café om dit 10 jarig bestaan te vieren en natuurlijk zijn uw kapotte apparaten en kleding ook van harte welkom.

Heeft u niets om te laten repareren? Het Repair Café in Sliedrecht is ook een gezellige en ruim opgezette plek om andere dorpsgenoten te ontmoeten.

Drink gezellig een kopje koffie of thee met andere bezoekers of neus even rond in de bibliotheek voor een goed boek.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie