5.4 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeAgenda4 Maart - Alzheimer Café Sliedrecht: Zeg ja bij dementie

4 Maart – Alzheimer Café Sliedrecht: Zeg ja bij dementie

SLIEDRECHT – ‘Zorgen voor iemand met dementie is dankbaar en kan soms ook een enorme uitdaging zijn als je te maken krijgt met bijvoorbeeld onbegrip of opstandigheid. Ondanks je goede wil en goede bedoelingen.

Dit komt als natuurlijk gevolg van de ziekte dementie, waar niemand iets aan kan doen. Jij niet en degene voor wie je zorgt ook niet. Het enige wat jij kan doen, is doorgaan met contact maken.

Freya Flach en Hanneke van de Pol, trainers van ‘Zeg ja bij dementie’ en auteurs van het gelijknamige boek stellen hun deskundigheid en enthousiasme tijdens het Alzheimer Café beschikbaar en leren je hoe je echt contact kunt maken en houden’.

Locatie: Grand Café De Biesbosch in verpleeghuis Waerthove, Kerkbuurt 200. Aanvang 19:30 uur (tot 21:30 uur); inloop vanaf 19:15 uur.

Het Alzheimer Café is op elke eerste maandagavond van de maand een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners of familieleden en ook voor vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie, maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Er is voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar en kunnen boeken gratis worden geleend. De datum van het volgende Alzheimer Café is op 8 april 2024.

Meer informatie op: www.sliedrechtdoet.nl of via het Mantelzorgpunt van Het Bonkelaarhuis, tel. 0184- 42 05 39 of stuur een e-mail naar: mantelzorg@bonkelaarhuis.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
5.4 ° C
6.7 °
3.9 °
82 %
0.9kmh
60 %
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
5 °
Advertentie
Advertentie