21.7 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVPlannen voor Biesbosch stap verder

Plannen voor Biesbosch stap verder

REGIO – Rijkswaterstaat krabbelt terug op het idee om de Hel- en Zuilespolder onder water te zetten. Het nieuwe idee zorgt er volgens de gemeente Dordrecht voor dat een gedeelte van de graslandpolder blijft bestaan, net zoals bomen en wandelpaden in de polder. Mensen vreesden dat dit verloren zou gaan met de oorspronkelijke plannen.

Rijkswaterstaat wilde in het gebied van de Beneden Merwede zestig hectare nieuwe natuur ontwikkelen en zag in de Hel- en Zuilespolder een geschikte locatie. Door rivierwater naar binnen te laten lopen, zou een gebied met kreken ontstaan.

Onrust

Dat leverde onrust op, waarna er verder aan de plannen werd geschaafd. Zo blijft er volgens de gemeente meer groen behouden, zoals het klimbos en de boomgaard. Ook blijven de Zuileshoeve en de Ecolodge goed bereikbaar. Rijkswaterstaat kijkt nog of het mogelijk is om een kanoroute te maken.

De gemeente wil dat Rijkswaterstaat belanghebbenden beter betrekt bij de plannen. Ook wil de gemeente in samenwerking met Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, de provincie en het waterschap een programma opstellen voor meer natuur- en recreatie op de Staart. “Voor ons staat voorop dat het ‘totaalplaatje’ positief moet zijn voor de Dordtenaren, en de Staartenaren in het bijzonder”, laat de verantwoordelijk wethouder Tanja de Jonge.
Wat nu precies de plannen zijn, is alleen nog niet duidelijk. Rijkswaterstaat komt hier later nog op terug.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
21.7 ° C
24.4 °
17.8 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
22 °
wo
18 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
Advertentie
Advertentie