back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeVervallen-TV30 maart - Israëlavond organisatie Werkgroep Kerk en Israël in de Maranathakerk...

30 maart – Israëlavond organisatie Werkgroep Kerk en Israël in de Maranathakerk Sliedrecht

SLIEDRECHT – De Werkgroep Kerk en Israël – Sliedrecht organiseert een Israëlavond op donderdag 30 maart 2023 in de Maranathakerk, Lijsterweg 2, Sliedrecht.

De werkgroep heeft de heer drs. Kees de Vreugd uitgenodigd. De inleider is verbonden aan Christenen voor Israël en o.a. eindredacteur van het blad Israël en de Kerk. Hij studeerde theologie in Utrecht en Jeruzalem en werkte in Israël van 2004 – 2007.

Hij zal een inleiding houden over “de Messias in het Oude Testamant”. Het Oude Testament is vol van de verwachting van de Messias, bij de profeten, maar ook in de psalmen en de boeken van Mozes. Maar wat staat er dan en over wie gaat het? Christenen herkennen in Jezus de in het O.T. beloofde Messias. De meeste Joden verwachten de komst van de Messias nog. Hoe gaan we daar mee om en wat zeggen de Joden die Jezus als Messias hebben leren kennen? De inleider wil graag zijn visie met ons delen.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u welkom. De toegang is gratis. Na afloop wordt gecollecteerd voor de stichting Zichron Menachim, die zich inzet voor praktische en emotionele hulp aan ernstig zieke kinderen en hun families uit alle milieus in heel Israël. Ook is er die avond een tafel met Israëlproducten.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie