13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeAgenda3 December - Wil jij een Kerstengel zijn

3 December – Wil jij een Kerstengel zijn

SLIEDRECHT – Het Engelenproject van de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat) gaat weer van start. Vrijwilligers brengen in de vier weken van Advent, als kerstengel, een ‘blijmakertje’ (kleine attentie/kaart) bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. Dit gebeurt anoniem.

De eerste keer doet de kerstengel een briefje met uitleg bij de attentie/kaart zodat de ontvanger weet waarom dit gedaan wordt. Een kerstengel komt vier keer bij hetzelfde adres, alle weken van Advent een keer (en soms ook nog met Kerst).

De doelgroep van de kerstengelen is heel divers. Denk aan een oudere, een eenzame, of aan zieke of rouwende mensen, iemand wie het leven zwaar valt, iemand voor wie de december maand een moeilijke maand is, of juist iemand die heel veel doet voor kerk en/of dorp en zo waardering krijgt als dank voor het vele werk.

Het hele project is anoniem. Dit geeft de kerstengel de gelegenheid om iets te delen wat je anders niet zo snel zou doen. Het geeft ook de gelegenheid om engel te zijn voor iemand waar je normaal geen contact mee hebt. Er zit geen (verplicht) bezoek aan vast. Juist de verrassing dat er onverwachts iets leuks in de brievenbus zit of aan de deur hangt is wat mensen vaak zo raakt.

Wat je die vier weken brengt is afhankelijk van de kerstengel en van de ontvanger. De ene kerstengel gaat met al zijn/haar creatieve gaven aan de gang met bloemstukken maken. Een andere stopt iedere week een mooi gedicht in de bus, al dan niet met een chocolaatje. Het is afhankelijk van wat past bij de ontvanger. Een goede match tussen engel en ontvanger is van belang!.

Het thema in de Gereformeerde kerk Sliedrecht is dit jaar ‘Ga mee!’ en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Het daagt ons uit om deel te nemen aan Gods beweging van geloof, hoop en liefde. Het is een uitnodiging om daar te zijn waar Jezus zich laat vinden. Met het Kerstengelenproject 2023 ga je dus ook letterlijk zelf honderden anderen in heel Nederland.
‘Ga jij ook mee erop uit?!’.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie