13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeAgenda27 April - 4 en 5 mei in Hardinxveld-Giessendam

27 April – 4 en 5 mei in Hardinxveld-Giessendam

H’VELD-G’DAM – De periode van activiteiten rond Koningsdag en 4 en 5 mei komt eraan. Dit zijn mooie en belangrijke dagen voor de saamhorigheid in ons land. Ik wil u dan ook van harte oproepen om zoveel mogelijk aan de activiteiten deel te nemen.

Koningsdag
De Koninklijke familie bezoekt dit jaar de stad Emmen. Ook in Hardinxveld- Giessendam vieren wij de verjaardag van onze koning weer uitbundig.

Heeft u een vlag en wimpel, hang deze op 27 april 2024 uit! Er is weer een leuk programma door de organisatie samengesteld, te beginnen met de feestelijk aubade die om 9:30 uur bij het gemeentehuis gehouden wordt.

Ik nodig u graag uit om hierbij aanwezig te zijn en mee te zingen. Laten wij er een mooie en oranje bijeenkomst van maken! Na afloop van de aubade vinden er diverse concerten plaats in de plaatselijke woonzorgcentra.

4 mei
Op 4 mei vindt de jaarlijkse Herdenking plaats in ons dorp. Er worden bij het Oorlogsmonument en het Monument voor de Merwedegijzelaars aan de Sluisweg kransen gelegd namens diverse organisaties en bloemen door de deelnemende schoolkinderen, maar ook u kunt daarna – als u dat wilt – een bloem neerleggen. Na afloop van de herdenkingsplechtigheid bent u van harte welkom voor een kop koffie of thee in het gebouw van Scouting A15 aan de Sliet.

Vlaggen
Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei roep ik iedereen op om op 4 mei de vlag thuis van zonsopgang tot zonsondergang halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Ook vraag ik u op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen.

Veel activiteiten
In Het Kompas vindt u het complete programma van Koningsdag 2024. Het bestuur van Stichting ‘Oranje Trouw’ en Stichting ‘Het Vierspan’ hebben ook dit jaar weer hun uiterste best gedaan om Koningsdag tot een echt ‘Oranjefeest’ te maken. Vrijwilligers zijn op zo’n dag van onschatbare waarde. Scouting A15, Event Care HaGi en de sportverenigingen dragen als vanouds ook hun steentje bij. Dank hiervoor!

Een feestelijke en hopelijk zonnige Koningsdag 2024, een waardevolle Herdenking en Bevrijdingsdag toegewenst! Graag zie ik u bij deze gelegenheden! Burgemeester Dirk Heijkoop.

Bron: Gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie